Avsnitt 226, Outdoorentreprenörerna del två!

Enlight49

Som skandinav är man ju nästan bortskämd med alla starka varumärken inom friluftsliv och träning – ibland känns de nästan helt integrerade med själva aktiviteten.

Jag är stundtals nästan lika fascinerad av  företagen och dess grundare som av enskilda utövare. Inom den här branschen är ju förvisso gränsen mellan ”företagare” och ”utövare” i stort sett utraderad eftersom den absoluta merparten av alla verksamma på företagssidan är djupt passionerade Outdoornördar.

Men utöver alla stora jättar i form av starka svenska varumärken som vi alla känner till så bubblar det ju på underifrån med nya och spännande initiativ från kreativa Outdoorsjälar. Dom vill jag också väldigt gärna rikta rampljuset mot.

För drygt 1.5 år sedan gjorde jag det förra avsnittet om ”Outdoorentreprenörerna” och nu är det alltså dags med ett omtag.

Varför startade dom sina företag? Var befinner dom sig idag och vilka råd har de att ge till någon som vill göra samma resa?

De företag som jag pratar med i detta avsnitt är Astrid Wild, Kang, Trumpet Woolwear och Stranda Snowboards.

*    *    *

Astrid Wild drivs av Maria Paulsson Rönnbäck och Jemina Pomoell. Företaget har inte funnits i mer än ett år och startades då de två möttes på ett entreprenörsprogram vid namn Antler. De har snabbt funnit sin publik och skapat en ny typ av kläder som jag verkligen tror många har efterfrågat.

Nu erbjuder de även dig som Huskylyssnare en rabattkod: koden Huskypodcast ger 10 procent på ett helt köp på Astrid Wild, hela sortimentet, till och med 31 mars.

Nästa företag som jag besöker är  Kang som har tagit sig an skidstaven, som de själv förklarar i avsnittet att “Stavarna kändes som den sista produkten som ännu inte fått någon kärlek”.

Även för mig som brädåkare skapar Kang ett primitvt ha-begär som jag nääästan skäms över. Det var jättekul att få besöka dom på deras kontor och verksstad, och även dom erbjuder dig som lyssnare en rabattkod: HUSKY15 ger dig 15 procent på hela köpet, om man använder denna länk så läggs den till automatiskt annars är det bara att knappa in när man checkar ut.

*    *    *

“Vi ville bygga ett prilligt och bubbligt varumärke kring ullen”

Nästa besök var hos Trumpet Woolwear som gör sagolikt sköna ullunderställ – men som redan nu har nya produkter i kikaren. Värt att nämna är att Nicklas Bergh även står bakom träningspodden Lagom Kondition som jag tror att du skulle gilla!

“Redan då pratade vi om hur snyggt det var med ett varumärke som hade den där sista uppåtgående vokalen…”

Tro det eller ej, men även Trumpeterna erbjuder dig som lyssnare en rabattkod: testa att skriva in HUSKY så får du 15 procent och detta erbjudande gäller till och med Vårtidsomställningen (29 mars).

*    *    *

Det sista stoppet på inspelningsturnén gick till Mats Drougge som driver det svenska snowboardmärket Stranda Snowboards. Med erfarenheter som att bland annat spela i punkband tillsammans med Freddie Wadling så är det klart att karln har en del att säga, men som genom ett mirakel klockade jag in honom på ca trettio minuter.

Strandas brädor är som gjorda för mig och mina behov eftersom jag åker bräda, men är livrädd för allt som har med skutt, hopp, tjo och tjim att göra. Jag vill plöja fram som en graciös pansarkryssare och känna mig fjäderlätt i svängarna med full kontroll. Varenda cell i min kropp skriker åt mig att sno åt mig en “Tree Surfer” splitboard från Mats och fly till fjälls. Lovar att återkomma med rapport då jag fått möjlighet till det. Hör varför du måste vara beredd att leva som en pirat för att bli vass entreprenör och varför ask är hårdare än poppel.

*    *    *

Missa inte heller det förra avsnittet om Outdoorentreprenörer, avsnittet med Åre Skidfabrik, intervjun med Bo Hilleberg eller med Jerry Engström.

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone. Ni kan även lyssna på Husky direkt i Spotify.

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.