Avsnitt 227, den andra intervjun med Emma Svensson!

Enlight1021

“Man kan ju säga att det hänt mer än en halv uppföljare sedan jag skrev boken och det var det som var så häftigt: medan vi skrev boken så hade inte slutet hänt än! Det fortsatte att hända sjuka saker och till slut så sade journalisten som skrev boken att ‘nej nu räcker det – det händer ju saker hela tiden!’ så det fick helt enkelt bli ett slut där.”

Den första gången som jag intervjuade Emma Svensson så befann hon sig mitt uppe i projektet 49 Peaks där hon skulle bestiga den högsta toppen i varje europeiskt land.

Lite mer än två år och åtskilliga tusentals höjdmeter senare möts vi igen på Downtown Camper för att göra en avstämning. klätterprojekt, boklansering och livet i stort.

Emma lever ett liv med stora mål och ingen prestige och helt utan rädsla att misslyckas – driven av viljan att inspirera fler kvinnor att ta plats i bergen.

This slideshow requires JavaScript.

“Jag kunde inte gå tillbaka till ett vanligt liv efter det första projektet. Jag ville vara i bergen hela tiden.”

Vi pratar om lyckor och olyckor, om att vara en förebild, om att skriva en bok där slutet hela tiden flyttas fram. Vi pratar om att vara kvinna i en alpinistvärld med manliga normer, om att dela allt med sina följare, om att leva ett liv utan vardag och att slås medvetslös av fallande stenar.

“Det funkar inte att vara arbetsgivare med tolv anställda med ansvar att dra in pengar när man egentligen bara vill vara i bergen”

Emma berättar även om vikten av att vara flexibel och anpassningsbar både i livet och på berget och inte minst så avslöjar hon kommande klätterprojekt.

Missa inte Emmas bok “Honeymoon, hej då och bergen som väntar”.

Värt att nämna är en otroligt kul grej som jag faktiskt är sjukt stolt över: jag är faktiskt inskriven i Emmas bok! Jag matchade ihop Emma med Matilda Söderström då mina instinkter sa att det skulle bli en perfect fit. Och mina instinkter hade helt rätt – något som gör mig otroligt glad, och stolt, varje gång jag ser att de hittar på saker tillsammans.

016C6DB4-5135-4C7B-BCD5-709B7F160CB1

*    *    *

Missa inte heller den första intervjun med Emma, intervjun med Matilda Söderlund, intervjun med Peter Sandahl, med alpinisten David Göttler eller med Tim Bogdanov.

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone. Ni kan även lyssna på Husky direkt i Spotify.

logga

Categories: Uncategorized

2 replies »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.