Avsnitt 228, Fjällrävens VD Martin Axelhed!

Enlight1026

“En kväll då vi följde Fjällräven Polar lite på avstånd som betraktare så satt vi i en liten stuga utanför Jukkasjärvi på varsitt renskinn med sovsäckarna uppdragna och bara en liten lampa tänd. Så sa han ‘Nu ska jag ställa frågan: vill du ta helhetsansvaret den dagen som det kommer?’ Ja, svarade jag. ‘Bra’ sa han och så skakade vi hand på det”

Martin Axelhed var 28 år då han fick frågan av Fjällrävens grundare Åke Nordin om han var beredd att ta över rollen som VD för ett av de absolut största varumärken inom friluftsliv som vi upplevt.

Året efter blir det officiellt och som nästan yngst i de flesta sammanhang presenterar Martin sin vision för företaget som dess nya VD.

I min research inför denna intervju märker jag att det knappt går att finna en enda intervju med Martin, trots att hans karriär och roll inom svenskt frilufts- och affärsliv borde göra honom mycket mer känd. Därför känns det extra kul att kunna bjuda er på denna långa intervju med Fjällrävens VD.

Vi pratar om en uppväxt utanför Enköping präglad av friluftsliv med bland annat turskidåkning och ett spann med grönlandshundar som grund i ett brinnande, passionerat friluftsliv. Vi pratar om hans pappas roll i hur Martin ställdes öga mot öga med Åke Nordin, att väga utbildning mot arbete för Fjällräven och processen att vi en mycket ung ålder ta över efter en ikonisk grundare och företagsledare.

Vi pratar om Fjällrävens själ, om estetik och utmaningarna och möjligheter med att ha en produkt som “Kånken” i sitt utbud. Om etablering i USA, om att balansera ett stressigt arbetsliv med att vara grundad i naturen och om att brinna för att få fler människor över hela världen att upptäcka och uppskatta naturen.

Missa inte heller min intervju med Bo Hilleberg, Jørgen Jørgensen, Reccos grundare Magnus Granhed, Gary Fisher, Stefan Ytterborn eller med Fjällrävens hållbarhetsansvarige Christiane Dolva.

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone. Ni kan även lyssna på Husky direkt i Spotify.

logga

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.