Avsnitt 147, Christiane Dolva / hållbarhetsansvarig på Fjällräven!

“När jag började på Fjällräven sa jag att min grundinställning är att jag aldrig kommer att fokusera mest på att prata om det vi gör – jag kommer att fokusera på att vi verkligen gör det vi ska göra. Detta kan ju ibland resultera i att vår säljchef i USA kan ringa mig och säga ‘Christiane you’re blowing kisses in the dark!’ men det gör jag gärna eftersom det är inte därför som jag jobbar med detta utan det handlar om ett sätt att driva en organistaion i en viss riktning”

Då Naturkompaniet nyöppnade sin butik på Kungsgatan 4 i Stockholm efter en omfattande renovering bjöd de in sina kunder till tre frukostintervjuer som jag spelade in inför publik. En av dessa tre var med Fjällrävens hållbarhetsansvarige Christiane Dolva.

Christiane jobbar med CSR som står för Corporate Social Responsibility och handlar helt enkelt om hur ett företag ska ta ansvar för hur det påverkar samhället – ekonomiskt, socialt och ur ett miljömässigt perspektiv.

Christiane är uppvuxen i Lillehammer och drömde som liten att bli skådespelare, konstnär eller helt enkelt att rädda världen. Vi pratar om hennes utbildning och karriär, hur hon pluggade statsvetenskap och sedan kom in och läste Masterprogrammet på Stockholm Resilience Center. Vi pratar om hur företag förhåller sig till hållbarhetsfrågor och om hur de kan vända omställning till konkurrensfördelar. Om goda exempel med snabbmatskedjan Chipotle i USA, om fåren på Brattlandsgården och om man överhuvudtaget kan kombinera hållbarhet med ekonomisk tillväxt?

Podcasten Husky spelas i år in med stöd från Naturkompaniet.

Originalfoto © Fjällräven

Om du gillar detta avsnitt kan jag även rekommendera mina tidigare intervjuer med Eva Karlsson på Houdini, med Mats Skott på Brattlandsgården eller med Ninis Rosqvist på Tarfala forskningsstation.

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone.

Categories: Uncategorized

2 replies »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.