Avsnitt 148, Hans Olsson!

”Snabbaste hastigheterna är väl 150 till 160 kilometer i timmen och då är det efter kanske två minuter när du har ganska mycket mjölksyra i benen, du kommer över ett krön och ska göra en nittiogradersväng”

Hans Olsson bestämde sig inte för att satsa helhjärtat på en karriär som störtloppsåkare förrän han vann junior-VM i störtlopp. Idag är han den enda svenska mannen som stått på pallen inom världscupstörtlopp. Hans beskriver själv störtlopp som “vintersportens gladiatorspel” och efter att ha dragit sig tillbaka från karriären som störtloppsåkare jobbar han nu med satsningen FIS World Alpine Ski Championships Sweden Åre2019 där hans titel är Assistant Sport Director.

Vi pratar om uppväxten i Mora i skidåkande familj med den inte helt okände storebrodern Jon Olsson. Om att åka legendariska åk som Hahnenkammrennen, om att brottas med rädslan innan åket, om veckan då han var bäst i världen och om två brutala krascher under tävling.

Jag får även chans att agera hobbypsykolog då jag börjar analysera Hans benägenhet att alltid bara leva i nuet.

“En gång i Kitzbühl valde jag faktiskt att åka hem då jag kände att det blev för mycket, det var ett väldigt svårt beslut och jag tänkte mycket på vad konkurrenterna kommer att säga då jag kommer tillbaka till nästa tävling, men det var inte en enda kille som sa någonting om någonting, det var inga konstigheter alls eftersom det är inte den attityden vid start – alla vet vad det handlar om och alla respekterar varandra”

Intervjun med Hans är inspelad i aktivitetshubben på Holiday Club i Åre där man kan boka alla de aktiviteter som de erbjuder sina gäster.

Ett extra tack till Sunfleet för hjälp med detta avsnitt.

Podcasten Husky spelas i år in med stöd från Naturkompaniet.

Om du gillar detta avsnitt kan jag även rekommendera mina tidigare intervjuer med Mattias Hargin, Marja Persson, Johan Jonsson eller med Lotten Rapp.

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone.

 

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.