Avsnitt tjugofem, Reine Barkered!

Photo 2013-12-15 10 10 21

“Du kan inte hoppa den där klippan för du kommer aldrig kunna sakta ned, du ser ju hur hårt det är!? Och jag står där och tittar: men det är ju en bra dag på baksidan av Skutan! Och så kommer Kaj förbi och säger den meningen som jag just tänkte…”

I många intervjuer och artiklar om skidåkaren Reine Barkered står det att läsa om hur ödmjuk, trygg och jordnära han är. Och nu kan jag inte göra annat än att bidra till detta, hoppas att du tänker detsamma efter att ha lyssnat på intervjun med honom. Han har tidigare vunnit Freeride World Tour och som rankad tvåa laddar han nu för kommande säsong som i skrivande stund kommer att inledas i januari med Courmayeur som första stopp.

Hör Reine berätta om uppväxten i Duved, om mentaliteten i Åre, om att förlora passionen för skidåkning mellan portar och sedan hitta den igen utanför pisten. Om det inofficiella men benhårda kommunmästerskapet inom Freeride World Tour, och om varför bygg på gymnasiet är bättre än el.

Extra roligt med den här intervjun är att ni även kan hitta den i det eminenta magasinet Alpinkultur!

Förra veckan då jag var på väg till Mora för en intervju lyssnade jag på Musikhjälpen i P3 och blev så inspirerad att jag startade en insamling till en goodiebag som jag sedan auktionerade ut via Tradera till förmån för Musikhjälpen – för alla tjejer världen över måste få överleva sin graviditet.

STORT tack till MilebreakerAddnature, HoudiniHaglöfsKask of SwedenPetra MånströmFredrik Schenholm, Arctic GuidesAsics och Betonggruvan som alla pitchade in grejjer som sedan såldes för 4 550 kronor som går direkt till Musikhjälpen! Tack till alla som var med och spred och budade! Och grattis till Dick på Verendus som drog in det vinnande budet och fixade julklappar till de anställda!

Orginalbilden är från FWT 2012, tagen i Röldal av D. Daher.

Som vanligt görs Husky i samarbete med tidningen Outside.

Artikeln om Reine i Alpinkultur hittar du här.

Lyssna på acast

alpinkultur

5 replies »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.