Avsnitt tjugosex, Jonas Buud!

Photo 2013-12-14 14 48 48

“Jonas Buud är inte Sveriges bästa ultralöpare, säger Rune. Jonas Buud är Sveriges bästa löpare alla kategorier. Men eftersom han springer så långt har han svårt att få ett erkännande.”

– Rune Larsson om Jonas Buud i Expressen från 2011

Springer du milen i kuperad terräng under 40 minuter är du i mina ögon en grymt snabb löpare. Jonas Buud gör det, i TIO MIL. Han är utan tvekan en av världens absolut bästa löpare, och ändå är han av någon anledning väldigt okänd, detta gör honom till en jätteintressant gäst.

Vi pratar lite om hans uppväxt och om hur Rune Larsson lurade in honom i ultradistanserna. Vi pratar om hur han tänker kring träning, löpning och några av de stora tävlingar som han kört och ofta även vunnit: Comrades, Swiss Alpine Marathon och Ultra-trail du Mont Blanc. Inte minst pratar vi även om den oerhört spännande Ultravasan som Jonas är väldigt delaktig i, och som han givetvis satsar på att vinna. Kolla bara på Ultravasans trailer så blir ni garanterat farligt sugna på att ge er ut i Jonas bakgård.

Som vanligt görs Husky i samarbete med Outside och även detta avsnitt är sponsrat av Milebreaker.  Eftersom Jonas springer långdistans så var det ju lämpligt att jag och Erika Rosenbaum besvara en lyssnarfråga som handlar om näringsintag och förberedelser inför långdistanslopp!

Tack till Asics som även fixade snygg pressbild på Jonas i sitt naturliga element, tagen för Ultravasan.

Lyssna på acast

6 replies »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.