Avsnitt 177, Elov Olsson och Johan Lantz!

Foto 2018-07-10 11 28 03

“Vi åkte ned ungefär en månad innan Trans Gran Canaria och allting gick hur bra som helst – jag har aldrig känt mig så stark. Träningen flöt på hur bra som helst, Elov gjorde sina två största träningsveckor med 25 mil den ena veckan och 36 mil den andra – jag såg han typ inte på hela veckan!”

Första gången som jag träffade Elov Olsson och Johan Lantz var 2014 då jag var med Erik Ahlström upp till Björkliden för att jobba med Sweden Skyrace. Ända sedan dess har en intervju med grabbarna från Ockelbo legat på bordet men alla bokningar har av olika anledningar skjutits på framtiden.

Så en kväll i början av juli kunde jag rulla in i Ockelbo och spela in ett långt snack med två tredjedelar av Ockelbomaffian.

Vi pratar om hur de egentligen lärde känna varandra. Om hur de fann varandra över skidåkningen och hur Johan introducerade Elov för Big Jump och Slopestyle i Kungsberget. Under ganska många år var detta deras sport och de tävlade bland annat mot Henrik Harlaut.

Vi pratar om hur Elov skadade knät och hur en vadslagning gjorde att Johan körde Vasaloppet och började få upp ögonen för uthållighetsporter. De tog sedan de första riktiga löpstegen 2011 men redan samma höst levererade Johan halvmaran på 1:15.

This slideshow requires JavaScript.

Vi pratar om att springa Trans Gran Canaria och om då Johan testprang ett varv på 57 km på endast en Snickers under Sweden Skyrace 2014.

Samtalet kommer oundvikligen in på Johans dramatiska skada som han först nu börjar återhämta sig från.

“När jag kom till vätskestationen så small det bara till och då låg benet typ åt helt fel håll. Lårbenshalsen hade gått helt av, men det visste jag ju inte då.”

Vi pratar om några av de stora tävlingarna som de sprungit, som Western States 100, vi pratar om Coconino Cowboys, om att vinna Ultravasan och om de någon gång kommer att börja med Skimo…

Missa inte heller min intervju med Jonas Buud, med Ida Nilsson, syskonen Fanny och Erika Borgström, tvillingarna Sanna och Lina el Kott Helander eller med Emelie Forsberg.

Omslagsbilden är tagen under ett träningspass på Trans Gran Canaria.

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone.

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.