Avsnitt 176, Peter Persson!

Foto 2018-06-25 10 48 43

“Jag har alltid gillat skogar men egentligen har engagemanget kommit mer sedan jag blivit vuxen och särskilt sedan man fick barn. Man inser att i den takt som vi förstör naturen så är det inte alls säkert att mina barn och barnbarn får uppleva riktiga skogar. Redan idag tror jag att det är väldigt få som har gått i en riktig skog som inte är planterad.”

Peter Persson var inget nytt namn för mig. Tack vare hans publicistiska alter ego In i vildmarken hade jag honom på min radar. Men då jag inledde samarbete med Naturkompaniet, där Peter nu jobbar, fick jag även möjlighet att lära känna Peter mycket bättre och en intervju med honom kändes som en självklarhet.

Då vi bägge två skulle till Askersund Outdoor Festival bokade jag en intervju med Peter under en stor ek precis bakom Naturkompaniets tält.

Vi pratar om hur en uppväxt långt från urskog och fjällens vidder ändå skapade en nästan oförklarig längtan efter orörd vildmark. Om att misslyckas, om att inte ge upp och att vända misslyckande till framgång. Om att föra kärleken till äventyr vidare till sina barn, om att leka skogvaktare, om att avsky kalhyggen och att vilja väcka ett engagemang för de svenska urskogarna.

“Jag försöker inspirera folk att ge sig ut och att väcka deras upptäckarlust”

Har ni inte redan sett dom så kan jag verkligen rekommendera Peters filmer, som exempelvis “De stora skogsäventyren”.

Vill ni höra mer med Peter kan jag även rekommendera intervjun i podcasten “Vilse”.

Originalfoto © Peter Persson

Missa inte heller min intervju med Claes Grundsten, med Sören Kjellkvist eller med Lina Hallebratt.

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone.

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.