Avsnitt 143, Ida Nilsson!

Från intervjun med Ida Nilsson, vinnare av Ultravasan 2017:

“Jag reste ju ganska mycket mellan dom där åren då jag jobbade och då tenderade jag att alltid hamna i bergen även om jag hade goda intentioner att göra något annat ibland. Men jag hamnade ofta på en vandring i bergen ändå – då tänkte jag ofta ‘åh tänk om jag hade fått springa här istället!’ då man ser den där fina stigen, det första man tänker är ju inte ‘åh där vill jag vandra med en tjugokilos ryggsäck!’. Men nu får jag ju faktiskt göra allt det – och springa på fantastiska platser.”


I våras korsade Ida Nilsson för andra gången mållinjen som segrare i det 73.3 km långa Transvulcania på La Palma, hon är med i Salomons internationella team och hon är en av de snabbt stigande och klart lysande stjärnorna på ultrahimlen – det är därför superkul att lägga upp en lång intervju med Ida Nilsson!

Jag träffade Ida Nilsson i Stockholm några timmar innan hon skulle springa SM på 10 km, en tävling där hon för andra året i rad placerade sig på tredjeplats.

Vi pratar om hennes långa bakgrund som skolad löpare, om att tävla i 3 000 meter hinder. Om flytten till Flagstaff, Arizona, och att träna på 2 000 meters höjd. Om att återvända till Sverige och hamna i en lång skadeperiod, om att få beskedet att hon kanske aldrig mer ska kunna springa och om att kämpa med alternativträning. Om flytten till Åre, om att lära sig att åka skidor genom att börja med skidalpinism, givetvis om #swedenskimogirls och att plötsligt upptäcka att man inte behöver ta det så lugnt när man ska springa nio mil.

”Jag har nog lärt mig nu att man behöver inte gå ut sååå långsamt på ultralopp, det går att vara trött ganska länge”

Missa inte att Ida tillsammans med Emelie Forsberg, Fanny och Erika Borgström har en yoga- och fjällöpningshelg på Holiday Club Åre den 7 till 10 juli.

Podcasten Husky spelas in med stöd av det nya Holiday Club Åre och Naturkompaniet.

Gillar du detta avsnitt kan jag även rekommendera intervjun med Emelie Forsberg, Staffan Björklund, Idas lagkompis Max King eller Jez Bragg.

Originalfoto © Ida Nilsson

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone.

naturkompaniet

holiday_clube_are_mountains

acast_black_logotype_R

5 replies »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.