Avsnitt 156, Mimmi Kotka!

“Några dagar efter TDS kom det fram en fransk kvinna till mig och sa till mig ‘vi är inte ens löpare utan bara här på semester men jag måste berätta för dig att när jag såg din målgång så började jag gråta – jag blev så rörd då jag såg glädjen och styrkan i din kropp när du sprang i mål…’ Det var sådär franskt emotionellt och hon började att gråta igen. Jag blev väldigt, väldigt berörd av att hon sa så – för det var exakt så jag kände när jag sprang i mål, jag kände mig så himla stark i min kropp!”

I somras vann Mimmi Kotka Ultra-Trail Sur les Traces des Ducs de Savoie (TDS) med mer än två timmars marginal och när hon korsade mållinjen hade hon putsat banrekordet med inte mindre än 46 minuter.

Mimmi Kotka är, tillsammans med Ida Nilsson och Emelie Forsberg, en av världens absolut främsta löpare inom Ultra Trail och de är alla en del av Salomons Internationella toppsatsning.

Vi pratar om hur hon växte upp på en gård utanför Köping och huruvida hennes föräldrar verkligen var hippies eller inte. Vi pratar såklart om Indiana Jones, drömmar om äventyr och om hur det var att gå på marint gymnasie i Lysekil där eleverna blev förbjudna att snorkla på raster och håltimmar. Vi pratar om fridykning, yoga och om trånga hörselgångar, om att skala ned livet för att bara prioritera det som verkligen är viktigt. Om kärleken till berg, om att vara feg eller modig, om flytten till Alperna och vikten av att vara ute i riktig natur.

Om bergs- och löparkulturer i Frankrike och Italien, om näringsintag, mat och kost, om hennes tävlings- och jaktinstinkt, om att vinna tävlingar som Ultra-Trail Courmayeur-Champex-Chamonix (CCC) och att vinna Ultra-Trail Sur les Traces des Ducs de Savoie (TDS) med mer än två timmars marginal.

Om planen och drömmen inför Ultra Trail du Mont Blanc och givetvis om hennes bästa löparkompis: hunden Enzo.

Gillade du detta avsnitt kan jag även rekommendera mina intervjuer med Emelie Forsberg, Ida Nilsson, syskonen Borgström, syskonen el Kott Helander, Tove Alexandersson, Max King eller Megan Kimmel.

Originalfoto © Mimmi Kotka

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone.

NGE_Logotype_RGB

Categories: Uncategorized

1 reply »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.