Avsnitt 192, Markus Torgeby!

Enlight727

“Jag skulle säga att framtiden kommer att handla om att bli ännu mer mänsklig och därför känner jag en tilltro. Vi kommer att bli tvungna att utveckla det ännu mer – det som gör oss till människor: känslor och det som är essensen i att vara människa. Det kommer att bli än mer tydligt i framtiden och det kommer att bli gött liksom”

Jag får ibland frågan om jag aldrig blir nervös inför intervjuerna och svaret är faktiskt alltid nej. Men då jag skulle intervjua Markus Torgeby märkte jag att jag hamnade i en ganska svår prestationsångest.

Markus Torgeby har funnits på radarn nästan så länge som jag har haft Husky men det har aldrig blivit av att jag bokat honom.

Han är är långt ifrån okänd: han har skrivit boken Löparens hjärta, det har spelats in dokumentärer om honom, han har varit med i många intervjusoffor på teve och än mer intervjuer i olika poddar.

Så hur ska man kunna hitta en ingång och hitta en stämning som gör att det hela känns nytt och spännande? Jag tror och hoppas att även om du hört många intervjuer med Markus tidigare så ska du ändå få en behållning av att lyssna på denna intervju som jag är jätteglad att kunna avrunda 2018 med.

Då jag träffar Markus i Stockholm håller hans bok precis på att lanseras i USA och han kommer till studion efter att ha sovit under bar himmel i Lill Jans skog norr om stan. Idag varvar Markus och hans familj livet i Hålland utanför Åre med somrarna på Öckerö. Han har det egna lilla klädesmärket Torgeby och han jobbar just nu på en ny bok.

“Vi har känslor och nervbanor av en anledning – ibland måste man plocka fram det. Känner man att att man inte vet vad man vill måste man ta vara på det och sakta ned lite. Ta det lugnare helt enkelt, gå ut och spring utan yttre stimuli. Det är viktigt att få vara inne i sitt huvud.”

Som jag hoppats så blir det ett brett och djupt samtal nästan från första minuten. Vi pratar om Markus Morfar, vi pratar om hur det är att sitta som åskådare då hans bok lanseras i USA, om basbehoven, föreläsningarna och historien bakom tröjan “Manligheten” som snart ska seglas hit från Irland.

Vi pratar om hans tankar om vad ett äventyr verkligen är, om dokumentären Den nya tiden och Löparen, om att vrida ned på strömmen av intryck, vi pratar väldigt mycket om att sova ute och att hålla huvudet kallt. En lång bit in i avsnittet bjuds ni även in för ett rafflande drama…

Vill ni höra mer av Markus kan jag varmt rekommendera då han gästade Pace on Earth podcast.

This slideshow requires JavaScript.

*    *    *

Avsnittet sponsras av Icebug och i början av avsnittet pratar företagets grundare och VD David Ekelund om deras hållbarhetsarbete och de projekt som de driver för att göra branschen bättre.

Podcasten Husky spelas in med stöd från Naturkompaniet.

Originalfoto © Icebug

Missa inte heller mina intervjuer med Mimmi Kotka, med Henrik Westling, Jennifer Asp eller med Sören Kjellqvist.

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone. Ni kan även lyssna på Husky direkt i Spotify.

Unknown

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.