Avsnitt 168, Jennifer Asp!

Foto 2018-02-21 11 06 33

“Det som fick mig att fortsätta med typ kryckintervaller och vattenlöpning två gånger om dagen i två år det var att jag bara ville springa en gång till utan att ha ont. Jag var faktiskt inställd på att min kropp inte håller för löpning trots att det var svårt för mig att acceptera – vi människor måste kunna springa utan att få ont! Jag ville inte att smärtan skulle ta något ifrån mig som jag tycker är så kul.”

I den fjärde intervjun inspelad i Åre träffar jag energiinjektionen och löparen Jennifer “Jejje” Asp. Jejje är uppvuxen i Söderköping men bor nu i Åre.

Hon började med friidrott vid tolv års ålder då hon snart sprang 800 meter på bana med spikskor – hon var en mycket stor talang.

Men hon hamnade i en ond cirkel med stressfrakturer och skador som gick så långt att hon till slut trodde att hon, trots att hon inte ens hade fyllt tjugo år, aldrig mer skulle kunna springa utan smärta.

Vi pratar om kärleken till löpningen, om att springa barfota och hur hon upptäckte att lösningen på alla hennes problem var att springa i helt obanad terräng – och hur hon till slut upptäckte fjällöpningen.

“Sedan rekommenderade en läkare mig att springa obanat i skogen och då märkte jag att det faktiskt inte gjorde ont. Så jag var faktiskt fortfarande skadad då jag anmälde mig till AXA Fjällmaraton som det hette då. Efter att jag sprang det loppet var jag verkligen ‘Oh. My. God!’ det här måste jag göra mer!”

This slideshow requires JavaScript.

Intervjun är inspelad på House Be i Åre – vill du höra historien bakom House Be ska du vänta till efter intervjun med Jennifer.

Gillade du det här avsnittet kan jag även rekommendera mina intervjuer med systrarna Lina och Sanna el Kott Helander, med Ida Nilsson, med Mimmi Kotka eller med Fanny och Erika Borgström.

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone.

rädda_vintrarna_FB

NGE_Logotype_RGB

Categories: Uncategorized

3 replies »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.