Avsnitt 132, om Marathon des Sables med Sarah Grey!

foto-2017-02-15-16-31-19

“Förra gången som jag sprang var det både fullmåne och stjärnklart och då ser det verkligen ut som om man är i en slags animerad version av Star Wars. Stjärnhimlen ser ut som om man har hängt ned saker från ett tak. Man förstår ju helt klart varför man valt att färdas på natten och varför de valt att navigera efter stjärnorna eftersom det verkligen är idiotiskt att springa på dagen.”

Jag träffade Sarah Grey första gången uppe i Björkliden då hon sprang Sweden Sky Race 2014. Efter det har vi ibland sprungit på varandra och det visar sig att vi bor väldigt nära varandra – så en intervju kändes som given.

Sarah är nämligen en av tämligen få svenskar som har sprungit det smått legendariska Marathon Des Sable och kommer nu i april att springa för en tredje gång.

Hur funkar det när en helt vanlig människa bestämmer sig för att springa en av världens hårdaste löptävling? Vi pratar om hur hon började springa vid 41 års ålder, om varför kampsport och Crossfit tilltalade henne, om att springa fyra varv runt Central Park och hur man får den lättaste packningen till Marathon des Sable. Vi pratar om egentligen allt du velat veta och behöver veta om du någon dag vill ställa upp på “the toughest footrace on Earth”, vi pratar om 9/11 i New York och givetvis om Roland Hassel

Sarah springer varje lopp för organisationen Clowner utan gränser – gå gärna in och stöd hennes insamling!

För alla som älskar att nörda ned sig i detaljerade packlistor kan ni kika in på Sarahs listor för mat och utrustning.

food-and-gear-master-feb102017-sarah-all-gearfood-and-gear-master-feb102017-sarah-food-good

Podcasten Husky spelas in med stöd av det nya Holiday Club Åre och Naturkompaniet.

Gillar du detta avsnitt kan jag även rekommendera intervjun med Jez Bragg, Max King, Christine Hägglund, Jonas Buud eller med Emelie Forsberg.

Originalfoto © Sarah Grey

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone.

 

naturkompaniet

holiday_clube_are_mountains

acast_black_logotype_R

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.