Avsnitt femtiosex, Johan Jonsson!

Foto 2014-10-08 16 41 20

“Det är liksom inte ok att vara vanlig längre. Jag och min kompis Kluckis vi sa alltid att vi skulle bli Super-Svensson, och nu lever jag verkligen inte något Super-Svenssonliv men jag hoppas verkligen att jag inte kommer att ha några problem att röra mig ut från det lilla rampljus där jag är nu, utan liksom kunna fokusera på sockerärtorna och äppelträdet någon gång då man kanske skaffar hus”

Det hela blev till slut Huskys längsta intervju tror jag, och det blev med Malungssonen Johan Jonsson.

Det långa samtalet tar sin början i Johans barndom med en pappa som aldrig går vilse och slutar någonstans i en diskussion om sexismen inom skidindustrin, vi introducerar även parasollprincipen. Johan har redan en lång karriär som professionell skidåkare bakom sig men fick ytterligare en tung merit på sin cv under den gångna vintern då han gjorde den redan klassiska filmen Sh*t-F*ck Skiing. Johan är även med och driver den fantastiska webbtidningen Alpinkultur.

Vi pratar om att gå på gymnasiet då man är kort och liten, om att slå sig fram som friåkare sponsrad av the North Face. Om att filma naken för Sweetgrass film Valhalla och om skidåkningens framtid.

Intervjun är gjord i samarbete med Addnature och the North Face, den är  inspelad på Clarion Sign i Stockholm.

Missa inte heller mina intervjuer med de andra skidåkarna Matilda Rapaport, Mattias Hargin, Christine Hargin, Per JonssonLotten Rapp, Reine Barkered, Andreas Fransson, Kaj Zackrisson, Sverre Liliequist och Jackie Paaso.

Originalfoto © Lucas Nilsson (www.lucasnilsson.se)

Ladda ned Acast för iPhone eller för Android6 replies »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.