Avsnitt 103, Emma Dahlström!

Foto 2016-05-10 08 29 43

”Jag älskar skidor och har alltid gjort det, och så är det ju med skidåkningen att man alltid får vara ute i naturen. Jag tror att det är att man kommer bort och upp på höjderna – jag känner mig väldigt fri när jag åker skidor, jag blir alltid väldigt glad. Det kan vara det bästa som finns att ha en helt nypistad pist och så åker man ned för backen och trycker till och får det där perfekta carvet och allting känns så lätt samtidigt som man har en underbar utsikt”

När Emma var riktigt liten så sägs det att hon varje höst rev av löven på träden och målade dom vita bara för att hon längtade så mycket efter vintern. Varje morgon vaknade hon och tittade ut genom fönstret och längtade efter vinterns första snöfall.

Vid tjugotre års ålder lever hon på sin skidåkning och hon är en av Sveriges absolut mest framgångsrika skidåkare med vinster i X Games, den totala världscupen i Slopestyle och en femteplats i hennes första OS. Redan nu har hon testat parken i Pyeong Chang, Sydkorea, där nästa vinter-OS går.

Vi pratar om hennes uppväxt i Torsby, om hennes hemmaberg Hovfjället, om kärleken till vintern, om den berusande känslan av att vara viktlös i hoppen och om varför man ska våga ta steget ut i parken och testa sina första hopp.

Podcasten Husky görs i år i samarbete med Lundhags.

Gillar du detta avsnitt kan jag även rekommendera intervjun med InspireUsLotten Rapp, Jackie Paaso, Matilda Rapaport, Johan Jonsson, Karin Stöckel eller Emelie Forsberg.

Originalfoto © Emma Dahlström

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone.

lundhags

acast_black_logotype_R

2 replies »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.