Avsnitt 225, Isabella Hedberg och Helen Wikmar!

Enlight990

“Vi har ju tävlat mot andra som vi vet är bättre löpare och bättre simmare – dom är starkare än oss helt enkelt, men vi kommer ändå före dom i tävlingar. Det är ju en jätteintressant faktor. Vi matchar varandra väldigt bra och vet när den andre behöver hjälp så allt bara rullar på utan några onödiga stopp.”

Allt började med ett tidigt löppass med en löpargrupp i Torslanda där Helen Wikmar och Isabella Hedberg träffades för första gången.

Under 2019 började de dyka upp på min Swimrunradar som ett lag som inte riktigt var som de andra, som inte bara vågade sticka ut från mängden utan som även levererade pallplatser och bra resultat.

Idag är dom levande bevis på att i ett bra lagarbete så blir 1 + 1 faktiskt 3.

Helen Wikmar visade sig vara navet i initiativet ARK Souls som missionerar deltagande och upplevelser inom Swimrun utan fokus på prestation och krav.

Hon har en bakgrund inom bland annat handboll där hon spelade som målvakt på elitnivå tills dagen då hon för andra gången drog korsbanden och fick höra av sin läkare att hon aldrig mer skulle kunna träna.

Efter några år då hon kom bort från träning och inte kände sig hemma i sin kropp och kondition bestämde hon sig för att förändras på riktigt och tog några viktiga steg med hjälp av löpning och triatlon.

“När jag sedan skulle cykla kunde jag aldrig klicka in skorna i pedalerna så mina fötter bara gled på tramporna. När vi kom till typ sista backen kom jag jämsides med en tant som cyklade med en korg på styret. Jag hälsade och frågade henne om hon också tävlade men hon ba ‘nej, jag är på väg för att handla’. Då tänkte jag att nej det här är inte schysst…”

Samtidigt kommer Isabella Hedberg från en annorlunda bakgrund, som en klassisk “prestationsprinsessa” enligt henne själv, men driven och engagerad inom ridning och hästhoppning dock med ett problematiskt förhållande till tävlingsmomentet.

This slideshow requires JavaScript.

Vi pratar om Isabellas introduktion till swimrun på Rockman Swimrun i Norge, om att slå sig samman med Helen och att leverera en tredjeplats på ÖTILLÖ Hvar. Om varför de passar så bra ihop, om att sticka ut på tävling och att tävla utan prestige.

“Alla lopp som vi har gått i mål på så har vi gjort vårat bästa.”

Vi pratar om hur Helen kom i kontakt med ARK där hon nu jobbar, vi pratar om att pusha gränserna och ta ut sig till max. Om att prioritera bort illusionen om “den perfekta ytan” för att istället fokusera på träningen och välmåendet.

“Det är det viktigaste med att vara ett team: man sitter ihop och delar varenda minut av alla dom där timmarna och upplever allt tillsammans.”

Missa inte heller avsnittet med Marika Wagner, Therese Alshammar och Petter eller med Mats Skott.

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone. Ni kan även lyssna på Husky direkt i Spotify.

Categories: Uncategorized

2 replies »

  1. Tack för ett grymt bra avsnitt! Dem låter ju så otroligt coola och avslappnade.

    Måste fråga – finns Sean Banan-videon online någonstans?

    • TACK! Ja det var verkligen en energi- och motivationsbomb deluxe att snacka med dom 🙂 Jag har själv sett videon, men TROR inte att det finns online. Ska undersöka och återkomma 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.