Avsnitt 181, Therese Alshammar och Petter Askergren!

“Det som är swimruns stora grej, och som jag tror att Therese kommer att känna på riktigt efter måndagen, är känslan då man står på en ö, ser på en annan och tänker att ‘wow jag kan simma dit’. Den känslan då man nästan vinner över naturen under ett äventyr och en kul grej – den känslan är helt obetalbar, det är nästan som att kunna flyga.”

När solen går upp över Sandhamn måndag morgon den 3 september 2018 kommer Petter Askergren och Therese Alshammar att tillsammans stå på startlinjen till ÖTILLÖ.

Att göra research inför en intervju med två så stora personligheter känns stundtals övermäktigt. Therese Alshammar är den europeiska simmare som tagit flest internationella mästerskapsmedaljer genom tiderna och efter en sista comeback kan hon även titulera sig som den äldsta segraren i VM:s historia. Som jag säger till henne under intervjun så förkroppsligar hon definitionen på en person som är larger than life.

Petter har precis summerat tjugo år som artist parallellt med en familj med fem barn, utgivning av böcker, turnéer och oräkneligt antal produktioner i radio och tv. Han är sannolikt en av Sveriges mest folkkära och hyllade artister.

“Jag tycker att det här äventyret ska vara något som man tar sig an med öppet sinne – det kan gå hur som helst. Man ska inte ha dom här kraven, måsten och tidspress. Att bara ta sig an saker som man inte vet om man kommer att klara av eller inte tycker jag är väldigt stärkande.”

– Therese Alshammar

This slideshow requires JavaScript.

“Det var en helt surrealistisk upplevelse då jag för första gången skulle testa att ligga på lina bakom Therese i Eriksdalsbadet: först kändes det som om jag hade åkt vattenskidor men trillat av och fortfarande höll fast i linan – man ligger bara och släpas efter. Sedan var det lite som att stoppa ned huvudet i en jacuzzi eftersom hon har en så fruktansvärt häftig benspark. Jag kände hur jag bara drogs med!”

– Petter Askergren

Hör storyn bakom hur det kom sig att just dom möttes upp över en lunch på East för att ta sig an utmaningen, hör om hur de ser på prestation, tävling och upplevelse. Om skillnader och likheter mellan simning i bassäng och simning i stökigt, mörkt öppet vatten och om att hantera det som du inte kan kontrollera. Om att lära sig navigering i öppet vatten och att se fram emot en “kul dag i Stockholms skärgård”.

Glöm inte att ni kan följa Therese, Petter och alla andra på ÖTILLÖ:s fantastiska livesändning i deras kanaler!

Originalfoton © Martin Wichardt / martinwichardt.com

Missa inte heller min första intervju med Petter, mina intervjuer med Michael Lemmel och Mats Skott, intervjun med Nils Zätterström eller med Rich Roll.

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.