Avsnitt sjuttiosex, Nils Zätterström!

Foto 2015-06-17 08 19 40

“Jag tror att det är lite så här – freeride liksom. Triathlon är mycket splittar, simning, växling, splittar…du har koll på allting, banorna är exakt lika långa, du vet ganska tidigt i loppet om det här går bra eller dåligt, med en gång får du då en känsla om det här är kul eller inte. Med swimrun är det bara ut med din polare så kör ni, och ni har i princip ingen aning om det här går fort eller inte för du kan inte jämföra mellan olika lopp. Ibland är det mycket simning, ibland lite, men oftast är det bara ut i terrängen. Det blir oftast lite mer avslappnat.”

I samarbete med Löplabbet kommer här en lång intervju med Nils Zätterström som bland annat står bakom swimruntävlingen Ångaloppet.

Nils berättar om uppväxten som envis simmare, som cykelbud och säsongare i Alperna och Canada. Om att nöta längdskidor, maxa på Vasaloppet och att prova livet som entreprenör och älgguide utanför Stockholm. Om att lämna ett stabilt kontorsjobb och att tillsammans med sin bror och kompisar arrangera det första Ångaloppet som en twist på en rolig födelsedagsfest. Vi snackar såklart även tjusningen med swimrun, våtdräkter och simning i öppet vatten.

Tillsammans med Bjarne från Löplabbet pratar jag även lite löptrender och skoval för swimrun, de har även gjort ett omfattande test av skor för swimrun som ni kan titta på här.

Tillsammans med Runday kör nu även Ångaloppet swimrunträningar på Långholmen i Stockholm.

Intervjun med Nils är inspelad på Clarion Collection Tapto i Stockholm.

Gillade ni denna intervju kan jag även rekommendera avsnittet med Michael Lemmel, avsnittet om Engadin Swimrun och Ö till ö och min intervju med Micke Rosén.

Originalbild © Nadja Odenhage / Ö till ö, www.odenhage.se

Lyssna på acast

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone.

loplabbet-svart

pbcmxhme6tbvsvyvzmsd

5 replies »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.