Avsnitt 186, Team Downtown Camper!

Enlight640

“Personligen skulle jag aldrig ha gjort det där på egen hand – jag kommer ihåg när vi går mitt i natten genom skogen, det är kolsvart och jag har de andras pannlampor omkring mig. Då tänkte jag att ‘Gud så skönt att det finns tre andra tjejer här som gör det här tillsammans med mig’. Det kändes så otroligt mycket enklare att göra det här tillsammans, i ett lag.”

När Adventure Race World Series för första gången på många år gjorde ett stopp i Sverige skapades Nordic Island Adventure Race som startade i Stockholm med målgång i Turku, Finland.

Själva starten går på taket av Downtown Camper by Scandic där alla lag repellerar sig ner längs med fasaden innan tävlingen drar igång. Ett av laget utgörs av fyra tjejer som alla jobbar på hotellet: Malin, Caroline, Emma och Natalie.

Utan någon tidigare erfarenhet av Adventure Race så kommer ändå det här gänget att ta sig hela vägen utan några missöden och till synes med skratt och leenden hela tiden.

Lyssna på en otroligt rolig och peppande intervju som verkligen kommer att inspirera er till att utmana er själva och ta er an nya utmaningar.

“Det var så skönt att hela tiden ha funktionärer och säkerhetspersonal omkring oss – det kändes lite som ett säkert Hunger Games ungefär.”

Laget består av Caroline som är kökschef på Downtown Camper, Malin och Natalie som jobbar på hotellets Lifestyle Concierge Service och Emma som då jobbade på sälj.

Idén till att hotellet skulle ha ett lag kom från hotellets Head Lifestyle Concierge: Kristian Hell, som direkt såg möjligheten i både tävlingen och tjejerna.

“Lita på dig själv: det är du som kan ta er genom detta”

Hör deras galna historia över varför de ställde upp, hur de förberedde sig, hur de njöt av en digital detox under tävlingen och hur de lyckades lösa problemet med en bruten paddel på Åland.

Om trilskande packrafts, om kalla men vackra swimruns, om hallucinationer, om att få tips från AR-proffsen Marika Wagner och Staffan Björklund, om att konstant springa in i nakna fransmän och att bli rekryterad till nya AR-tävlingar.

This slideshow requires JavaScript.

“Jag har alltid haft svårt att somna – men efter den här tävlingen är jag helt förändrad: jag kan somna på två sekunder, powernaps är inga problem…så om ni har sömnsvårigheter: kör ett Adventure Race!”

Laget hade stöd från Cykloteket, Naturkompaniet och Downtown Camper.

Podcasten Husky spelas in med stöd från Naturkompaniet.

Missa inte heller min intervju med Staffan Björklund, Marika Wagner, Caroline Holmqvist eller med Mikael Lindnord.

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone.


logga

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.