Avsnitt 158, livepodcast med “Row Around Svalbard” på Downtown Camper!

Foto 2017-11-20 15 48 49

“Stress existerar inte – och det är lite därför som vi gör något sådant här. När man sitter mitt ute på ett hav så här så får man inte så mycket intryck och man kan hinna tänka på saker som man inte hinner tänka på annars, så jag skulle nästan kunna ordinera en rejäl oceanrodd till många stressade storstadsmänniskor”

Torsdagen den 9 november bjöd jag tillsammans med det nya hotellet Downtown Camper by Scandic in till den första i en serie av fem liveinspelningar med efterföljande Afterwork i hotellbaren Campfire.

Nästa tillfälle för att sitta med som publik under en Huskyinspelning eller bara hänga med oss på en Husky Afterwork kommer torsdagen den 7 december – håll utkik på sociala medier för att få reda på vem eller vilka som jag då ska intervjua.

Downtown Campers biosalong Nightwood rymmer ungefär trettiofem gäster och salongen var nästan fullsatt då jag intervjuade Sören Kjellkvist och Glenn Mattsing som tillsammans inledde projektet Row Around Svalbard.

Sören har jag tidigare intervjuat i avsnitt åttioåtta.

Som namnet antyder handlar projektet om att, för första gången, att med utgångspunkt i Tromsø korsa Barents hav för att sedan helt på egen kraft ro runt Svalbard – ett projekt som borde vara och förbli omöjligt då den för isbjörnen så viktiga packisen brukar hålla alla fartygspassager stängda. Dock så har klimatförändringarna och den globala uppvärmningen under de senaste åren inneburit att stora havsområden varit isfria under alldeles för lång tid och detta blev starten till formuleringen av Sören och Glenns projekt.

Vi pratar om varför de valde att göra detta tillsammans, vi pratar om klimatförändringar, om oceanroddbåten Albedo och hur man egentligen förbereder en sådan här resa. Vi pratar om hur viktiga toalettbesöken kan vara, hur Glenns inredningspassion orsakade en spricka i Sörens finger och hur långa vårdköer man kan räkna med när man befinner sig mitt ute på Barents hav.

Gillade du det här avsnittet kan jag även rekommendera intervjun med Robin Trygg, Oskar Kihlborg, Maria Granberg eller med Renata Chlumska.

Originalfoto © rowaroundsvalbard.se

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone.

logga

NGE_Logotype_RGB

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.