Avsnitt 117, Johanna Davidsson / Solo Sister to South Pole!

foto-2016-10-26-17-48-22

“Jag blir första svenska kvinna som går solo till Sydpolen – och ingen svensk har tidigare gått både in och ut. Det är en soloexpedition som jag ska genomföra på sjuttio dagar max med både skidor, med pulka och tar sedan hjälp av vinden för att kitea ut från polpunkten tillbaka till kusten.”

Nominerad till Årets äventyrare 2016!

För en tid sedan intervjuade jag systrarna Johanna och Carro Davidsson strax efter att de blev utnämnda till årets äventyrare 2015.

Efter att ha korsat Grönland från sydspets till nordspets tillsammans med storasyster Carro kunde inte lillasyster Johanna riktigt släppa det där med arktiska vidder. Som första svenska kvinna ska hon nu skida ensam till Sydpolen för att väl på plats byta utrustning, vända tillbaka och med hjälp av snowkite ta sig tillbaka.

Innan hon lämnade landet mötte jag uppe med henne på Expeditionsresors kontor för ett kort snack om hennes stora projekt. Vi pratar om att äta sig tjock, vi pratar utrustning och om hur man ska kunna hantera möten med skidåkare ute på en arktisk vildmark.

Gillar du detta avsnitt kan jag även rekommendera intervjun med Renata Chlumska, Christine Hägglund, Annelie Pompe eller Ola Skinnarmo.

Originalfoto © Anna Lovehed

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone.

lundhags

acast_black_logotype_R

2 replies »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.