Avsnitt tjugoåtta, Simon Jaktlund och Håll Sverige rent!

Photo 2014-01-09 16 33 31

“Det är också en sjukt rolig kraft att bara flyga och hoppa på en platt yta, använda sig av allt det här pudret! I Sverige så kommer pudret, men det blåser ned och hamnar i bäckraviner och myrar och skogar där du bara går runt och pulsar och undrar ‘vad fasen ligger den här för!?’, och den kan jag nyttja! Så mina bästa pudersvängar är tveklöst på kite! Det är miljövänligt, det är en extremt stor naturupplevelse att få sticka iväg till fjälls med. På långa turer och korta turer. Shit. Nu gick jag igång, det är så nära att snön kommer nu! Jag älskar snowkite! Över allt annat!”

En lång härlig intervju med den oerhört inspirerande eldsjälen Simon Jaktlund som alltid tycks ha vinden i ryggen. Vi pratar om hur han tog sig från Skövde upp till fjällen, om hans engagemang, entreprenörsskap och grundandet av Surfbukten i Östersund. Givetvis en hel del prat om snowkite och om varför Jämtland är ett av världens bästa ställen för snowkite. När Simon går igång kan jag lova dig att du vill boka upp dig på en kitekurs genom exempelvis Simons Kite & Cable innan avsnittet är färdigt!

Det finns otroligt mycket att säga om Simon, vi pratar ju bland annat om att han helt nyligen vann utmärkelse som Mest företagsam i Jämtland just på grund av hans etablering av Surfbukten i Östersund. Vi pratar även om arrangemanget Locals Only i Östersund där han varit projektledare. Simon körde ju även Varanger Arctic Kite Enduro, detta snackar vi givetvis om och här kan ni även se en film om det. Go Team Sweden!

Om ni mot förmodan behöver ännu mer inspiration för att göda er nyfikenhet så rekommenderar Simon denna film.

Det känns oerhört kul att göra detta avsnitt i samarbete med Håll Sverige rent, och jag blev oerhört stolt när de kontaktade mig för att prata om deras kampanj Var rädd om din arena där Simon är en av deras ambassadörer tillsammans med exempelvis Christine Hargin och Emelie Forsberg som jag intervjuat tidigare. I början av avsnittet pratar jag med Emma och Anna på Håll Sverige rent där vi får höra mer om kampanjen.

En viktig del av kampanjen är allemansrättens Code of conduct som jag tycker att alla ska gå in och skriva under för att hjälpa till att sprida kunskapen om detta fantastiska system som gör det  möjligt för oss att njuta av det mest fantastiska vi har i vår natur.

Omslagsbilden är fotad av Sverker Berggren.

hsr

6 replies »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.