Avsnitt 141, Kari Schibevaag och Svalbard Snowkite Expedition!

“Hav og fjell er veldig likt – du må ha respekt for begge deler. Det kan være kaldt, det kan være varmt og det krever en hel del erfaring – man lærer seg noe nytt hele tida. For meg er det like viktig å være nært havet som og være nært fjellet, og i Lofoten har du begge deler supernært. Så når jeg er der er det bare ‘Whoa! Hva skal jeg gjøre? Fjell, hav? Fjell, hav?’ så ofte blir det begge deler på en gang. Men du må ha respekt for det og du må vite hva du gjør.”

 

I samarbete med Nordic Green Energy kan jag i avsnitt 141 bjuda på en lång intervju med den norska kitesurfaren Kari Schibevaag.

Uppvuxen mellan fjäll och hav utanför Stavanger. Efter en uppväxt på skidor och ute på tur i naturen satsade hon länge på att bli en professionell handbollspelare. Efter en knäskada som satte stopp för hennes satsning upptäckte hon kitesurfing. The rest is history. Idag är Kari en av världens stora profiler inom kitesurfing och 2015 var hon med på NRK:s Mesternes Mester.

Utöver nio VM-guld i snowkite och sju VM-guld från kitesurf har Kari en mängd tankar och historier från hennes uppväxt och om hennes förhållande till natur, fjäll och hav. Vi pratar om att vara spontan och varför det ofta kan vara mer belöning att jobba med barn än med vuxna. Vi pratar om jakten på karriär och jobb, om nedskräpning i havet och om att slå sönder näsan i vågorna långt ute från land.

Kari har nyligen avslutat Svalbard Snowkite Expedition tillsammans med fyra vänner där Nordic Green Energy var en av huvudsponsorerna så en stor del av intervjun handlar om hur man med vindens hjälp ska ta sig fram över Svalbards vildmark.

This slideshow requires JavaScript.

“Nordic Green Energy är Sveriges äldsta gröna elbolag och huvudsponsor till Green Wind Expedition. Tillsammans med expeditionsdeltagarna vill vi öka medvetenheten om det som händer med vårt klimat och hur det påverkar vår planet.” (Nordic Green Energy)

Podcasten Husky spelas in med stöd från det nya Holiday Club Åre och Naturkompaniet.

Detta avsnitt görs i samarbete med Nordic Green Energy som också är en samarbetspartner till bland annat Protect Our Winters Sweden. Läs mer på polarvind.nu.

Gillar du detta avsnitt kan jag även rekommendera intervjun med kiteprofilen Simon Jaktlund, producenten Fredrik Granath, Norrønas VD Jørgen Jørgensen, orienteraren Tove Alexandersson, surfaren Maria Petersson, fridykaren Annelie Pompe eller friåkaren Marja Persson.

Originalfoto © Kari Schibevaag, kariland.com

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone.

 

naturkompaniet

holiday_clube_are_mountains

acast_black_logotype_R

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.