Avsnitt 131, Maria Petersson!

foto-2016-12-09-17-43-00

”Vattnet är helt still, det är nästan som om det ligger olja på ytan som gör att du kan spegla dig i det. Det kommer nästan helt perfekta vågor som bara rullar in, du har bergen precis bredvid dig som är helt snötäckta och så kan det komma en örn som flyger helt nära dig. Det är helt magiskt, och det sker nästan varje gång som man är där och surfar – man får ett sådant ögonblick att det bara kittlar till i magen och man tänker att det är så sjukt att man sitter där just då”

 

Efter nästan ett år med mailkorrespondens och planering fick jag äntligen till en intervju med surfaren Maria Petersson, inspelad i acasts studio.

Intervjun blev oerhört rolig och vi avhandlar allt från drömmar om gangstarap och den tuffa uppväxten i Åhus till hur hon upptäckte surf, varför vindsurf hör till sjuttiotalet och hur man klär sig för att surfa norr om polcirkeln. Maria berättar även nyheten att hon precis blivit sponsrad av Rip Curl.

Maria reser bokstavligt runt hela jordklotet för att surfa men har fått en hel del uppmärksamhet för sin surfning omkring Lofoten och Tromsø. Men vi pratar även om nära döden upplevelser i havet, om gymnastik, om varför det är så jobbigt att planera saker och om den svåra, tvångsmässiga sjukdomen backflip-o-mania.

Det kan vara värt att följa Maria på Instagram för att se mer av drömmiga surfbilder.

Kolla in kort klipp där man bland annat kan se Maria in action.

Podcasten Husky spelas in med stöd av det nya Holiday Club Åre och Naturkompaniet.

Gillar du detta avsnitt kan jag även rekommendera intervjun med Freddie Meadows, Annelie Pompe, Evelina Nilsson, InspireUs eller Said Belhaj.

Originalfoto © Pontus Pålsson / @pontus_palsson

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone.

holiday_clube_are_mountains

naturkompaniet

acast_black_logotype_R

4 replies »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.