Avsnitt 115, Babek Toloe!

fil-2016-10-05-06-48-30

“Därför är naturen så bra, för det finns ingen som styr över naturen. Naturen skiter fullständigt i om du är muslim, kristen, om du är homosexuell eller heterosexuell, bisexuell, transexuell. Om du är höger eller vänster, om du gillar att ha tygskor eller kängor – den skiter fullständigt i hur du ser ut och hur du beter dig, den kommer att behandla dig precis som alla andra.”

En lång intervju med naturälskaren Babek Toloe som nu använder sig av friluftsliv för att jobba med struliga ungdomar och med ensamkommande flyktingbarn.

Hör om klasskillnader i vårt Svenska friluftsliv, hör om uppväxten i Rinkeby och Bromma. Om strävan efter att passa in, om att motvilligt dras in i Lumpen men att där få upptäcka något positivt som kom att bygga något nytt. Om att vandra Kungsleden i löpartights, om att komma till klassfesten i polisbil, varför dyra knivar inte är viktiga ute i skogen, om att gråta då man skiljs från sitt hundspann efter Fjällräven Polar och om lägerelden som aldrig brinner ut.

Gillar du detta avsnitt kan jag även rekommendera intervjun med Sören Kjellqvist, Maxime Chaya, Andreas FranssonNicklas Blom, Fredrika Ek, Tim Bogdanov eller med Lina Hallebratt.

Originalfoto © Andreas Karlsson

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone.

lundhags

acast_black_logotype_R

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.