Avsnitt 109, Protect Our Winters och Skitouring Scandinavia!

Foto 2016-06-30 06 41 05

“Det kan störa mig en del faktiskt att vi har så lätt att hamna i baksätet – att vi hela tiden har insikten och kunskapen och egentligen även möjligheten att ändra på något men att vi gärna skuffar över det åt något annat håll. Om inte ens vi i väst som egentligen har mest möjligheter är beredda att göra några uppoffringar – hur ska vi då begära att någon annan gör det? Men om vi bara börjar med att göra en grej så blir det roligt och det blir lättare att ramla över nästa” – Carl Lundberg

Protect Our Winters, eller POW, dök först upp på min radar för mer än fem år sedan i samband med att snowboardlegenden och drömgästen för Husky, Jeremy Jones, startade POW för att samla profiler och varumärken inom vintersport för att tillsammans verka mot klimatförändringar som hotar vårt sätt att leva.

För en tid sedan dök ett svenskt initiativ upp under namnet Save Our Snow. De hade tidigt kontakt med POW och i år gick de ut som officiell partner och fortsätter sitt engagemang med än starkare röst under namnet Protect Our Winters Sweden. Sedan våren 2016 är givetvis även Husky stolt medlem och partner till POW Sweden.

Genom mitt arbete med Houdini och genom en mängd gemensamma bekanta kom jag även i kontakt med bergsguiden Carl Lundberg som under förra vintern drog igång sitt visionära företag Skitouring Scandinavia som levererar ekologisk skidåkning. Under intervjun refererar vi bland annat till en intervju med Calle i den superfina tidningen Alpinkultur, läs gärna den.

Gillar du detta avsnitt kan jag även rekommendera intervjun med bergsguiderna Christian Edelstam och Anders Bergwall, intervjun med Mattias Klum eller Fredrika Ek.

Originalfoto föreställer Carl Lundberg som skidar i Romsdalen, förevigat av Linus Meyer © linusmeyer.com / @photographerlinusmeyer.

Lyssna på acast

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone.

lundhags

POW Sweden Blue

acast_black_logotype_R

2 replies »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.