SPECIAL: Topptur som träning med Salomon Freeski och Suunto!

Photo 2014-04-08 12 13 59

I slutet av mars blev jag uppbjuden på en inspirationsresa till Åre tillsammans med Salomon och Suunto där fokus låg på att få upp fler ögon för toppturande, bland annat som träningsform. Tillsammans med bland annat Philip Harlaut från Åreguiderna fick vi uppleva två underbara dagar i vårvarmt Åre. Gruppen bodde på Tott i Åre och bestod av skribenter och bloggare från lite olika bakgrunder och för att ge er en uppfattning av hur vi upplevde arrangemanget valde jag att prata med några av de som inte hade någon tidigare erfarenhet av just toppturer.

De jag intervjuar i detta lite kortare specialavsnitt är Veronica Jäderlund från Skön Puls, Malin Bengtsson som driver No Limit Training och Johanna Karttunen som är en av namnen bakom den nya tidningen PT Kvinna. Med på resan fanns även Maya Nestorov från Oslagbar Hälsa, Stefan Zimmerman,  Tobias Ivarsson från tidningen Café och frilansande dalkarlen Magnus Carlsson från Masmedia.

This slideshow requires JavaScript.

Vi fick en bra introduktion till Salomons alpina serie Quest som riktar sig till friåkning och toppturer. Tack vare Suunto Ambit2 kunde vi se exakt hur ansträngande träning en topptur faktiskt kan vara.

Stort tack till Mandel Consulting och hela gänget som gjorde resan helt otroligt rolig!

Orginalfoto: © Alexander Klun (alexanderklun.com)

Lyssna på acast

3 replies »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.