Avsnitt 198, Chloé Hansson!

“Jag säger nog ofta att jag är född i fel århundrade – jag borde ha levt för några hundra år sedan när man slapp digitalisering, slapp telefoner, man var ute, det var naturlagar som rådde och man fick jaga sin egen mat. Man levde för att överleva – idag lever man efter samhällets strukturer och förväntningar – något som jag inte kan identifiera mig med”

Den absoluta merparten av mina gäster har haft en uppväxt som till stor del påminner om min egen: med föräldrar som tog med mig ut i skog och mark redan innan jag kunde gå. En uppväxt i en vad jag ofta i podden kallar för “svamp-och-bärplockarfamilj”.

Chloé sticker därför ut jämfört med de flesta andra av Huskys gäster: hon är uppvuxen i Hisingsbacka med en ensamstående mamma i ett område där gängskjutningar, bilbränder och droghandel var en självklar del av hennes vardag. Vissa delar av detta kom även att ta sig direkt in i hennes egna familj.

Men trots detta fick Chloé en barndom med mycket kärlek och värme med en mamma som visste att engagera och motivera sina barn. Och trots att skidsemester och fjällvandring inte stod på schemat har hon fina minnen från familjepicknickar med korvgrillning. För att hålla Chloé borta från trubbel visste hennes mamma även precis vad hon skulle uppmuntra med: hennes stora passion för musik…

Efter att ha varit med i såväl Idol och både svenska och engelska X-Factor kunde hon äntligen förverkliga en stor dröm då hon fick sitt första skivkontrakt. Idag släpper hon musik under namnet Chloé Gisele och då hon släppte hennes nya singel Lights on Us besökte hon Stockholm för att gästa både P3 och podcasten Husky.

Jag lämnade det mesta av musiksnacket till P3 och pratade istället om när hon för första gången bestämde sig för att bestiga Kebnekaise, då hon släpade med sig sina syskon upp på Galdöpiggen och om en nyligen avslutad resa till Elbrus.

Vi snackar om hur hennes musik och senaste singel speglar hennes känsla av att känna sig hemma i orörd och storslagen natur – något som såväl musikvideo och låttext handlar om.

Om hennes samiska släkt utanför Jokkmokk på sin morfars sida, om hur hon tror att äventyr och friluftsliv kan påverka ungdomar i utanförskapsområden och en höjdpunkt i Huskys historia där vi får namedroppa den statsvetenskapliga nestorn Sören Holmberg – ett kul inslag då jag pluggat statsvetenskap som Chloé gör idag.

Efter intervjun kan ni även höra hela singeln Lights on Us.

Intervjun med Chloé är inspelad på Downtown Camper i Stockholm.

Podcasten Husky spelas in i samarbete med Naturkompaniet.

Originalfoto och musik © Chloé Gisele / Cosmos Music

Missa inte heller mina intervjuer med Petter Askergren, Musse Hasselvall eller med Sarah Grey.

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone. Ni kan även lyssna på Husky direkt i Spotify.

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.