Avsnitt 161, Jessica Clarén!

Foto 2017-12-08 12 46 14

“Så han frågade min sambo om jag någonsin hade startat från ramp – och det hade jag ju inte. Så ryktet om mig spreds på tävlingen och alla var väldigt underhållna av det faktum att jag skulle köra tävlingen. Min sambo sa även åt mig att ‘om det regnar imorgon då startar du inte, för då blir det halt!’. Och fem minuter innan jag ska köra ned från rampen så börjar det ösregna.”

När jag för andra gången bjöd in till intervju och inspelning inför publik på Downtown Camper by Scandic var det för att prata med träningsentreprenören, eldsjälen och cykelinspiratören Jessica Clarén.

Jessica har vunnit Guldhjärtat för sina insatser som instruktör, hon är Nike Master Trainer och ambassadör för Specialized. Efter att ha varit en av pionjärerna inom spinning och bidragit till att etablera det i Sverige tog det ända tills 2013 innan hon tog sig an cykling utomhus med Cykelvasan och inte minst SM i lagtempo där hennes lag hamnade högst upp på pallen.

Utöver träningen har Jessica även efter examen och jobb på Hyper Island jobbat med sociala medier och digital marknadsföring inom sport- och träningsbranschen.

Vi pratar om hennes uppväxt på Österlen, hennes akademiska irrfärder, om Umeå och om att göra armhävningar i jazzbyxor på spinningcykeln till tonerna av E-Type. Vi pratar om den exkluderande cykelvärlden, om att ladda med korv och chips innan tempo-SM och om vad cykelloppen gör för fel idag.

Vi pratar om var det bubblar som mest inom cykling idag, om hennes nya podd Ett jädra liv, vi pratar om tankar och trender, om hennes initiativ SheRides och om hennes helt nya och nääästan hemliga MTB-projekt som hon outar i slutet av avsnittet.

Gillade du det här avsnittet kan jag även rekommendera intervjun med Jenny Rissveds, Lisa Nordén eller med Isabelle Söderlund.

Originalfoto © Jessica Clarén / jessicaclaren.com

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone.

logga

NGE_Logotype_RGB

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.