Avsnitt 190, Kajsa Larsson!

Enlight703

“Vi trodde ju på projektet men visste såklart inte exakt hur det skulle tas emot. Men mängden respons som vi fick var helt otroligt! När vi spelade in ett avsnitt i Revelstoke kom det en kille inrusande i vår lift när vi skulle åka upp. Det visade sig att hans två döttrar kollade varje avsnitt och han ville ha våra autografer.”

Skidåkaren, studenten, surfaren och influencern Kajsa Larsson är uppvuxen på en strand i Motala. När hon kom till stan i samband med filmfestivalen Shades of Winter passade jag på att boka en intervju med henne.

Under den förra vintern startade hon tillsammans med sin vän och vapendragare Malou Peterson YouTubekanalen KM:DAYS. Tillsammans har de mer än 80 000 följare på Instagram och i ett nummer av Åka Skidor beskrivs dom som “den nya tidens skidåkare”.

Då jag träffar Kajsa pluggar hon i Oslo på BI Norwegian International Business School  och under nästa år kommer Kajsa ta universitetsexamen med inriktning mot marknadsföring och jag tror att framtiden ser mycket ljus ut för denna oerhört målmedvetna och fokuserade tjugofemåriga tjej som tar sina projekt på fullt allvar.

Vi pratar om hur hon som barn började träna och tävla i trampolin, om hur man sedan översätter rörelser och balansen från trampolin till skidåkning och hur hon har ett oerhört utvecklat sinne för att observera och lära sig nya rörelser. Efter att ha blivit introducerad för friåkning genom sin pojkvän genom en resa till Engelberg tog det inte lång tid innan hon ställde upp på NM i Riksgränsen för första gången där hon blev utnämnd till “Rookie of the Year”.

This slideshow requires JavaScript.

Vi pratar om hur hon sätter upp ambitiösa mål för såväl studier som skidåkning, vi pratar om då hon satte en dubbel backflip på tredje försöket i Kanada, om hennes intresse och faschination för marknadsföring, sociala medier och hur hon har byggt hemsidor sedan hon var liten.

“När folk säger att ‘hon har ju bara fått sponsorer eftersom hon har följare!’ – alltså det provocerar mig allra mest. Alltså jag KAN verkligen åka skidor: mina första sponsorer fick jag innan jag hade många följare”

Om hennes tankar kring marknadsföring i Outoorindustrin, om fejkad statistik, om hur förhållandet influencer och sponsorer har utvecklats, om framtidens skidkarriärer där man kanske inte längre behöver tävla för att bygga sig en plattform och om att känna sig ifrågasatt som skidåkare.

Följ Kajsa och Malous YouTubeserie KM:DAYS som kommer att återvända med en andra säsong denna vinter. Det sista avsnittet i säsong ett kan ni se nedan.

*    *    *

Avsnittet sponsras av Icebug och i början av avsnittet delar det Göteborgsbaserade företagets grundare och VD David Ekelund med sig av företagets filosofi om konsumtion och hållbarhet.

Podcasten Husky spelas in med stöd från Naturkompaniet.

Originalfoto © Kajsa Larsson

Missa inte heller mina intervjuer med Matilda Rapaport, Gabriella Edebo, InspireUs eller med Adam Holm.

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone. Ni kan även lyssna på Husky direkt i Spotify.

Unknown

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.