Avsnitt 210, Lovisa Rosengren!

“Reaktionerna efter Dream Trip blev också en bekräftelse på att jag var duktig. Jag har ju länge tänkt att jag skulle vilja bli en sponsrad åkare – därför blev ju Dream Trip lite av en räkmacka men det som hände sedan hade ju inte skett om jag inte tagit tag i det och utnyttjat det som jag fick”

Vägarna till att bli en sponsrad friåkare kan vara många, de är ofta långa och de är nog alltid svåra. I denna intervju kommer vi att träffa skidåkaren Lovisa Rosengren som har gått en lite ovanlig väg.

Hon blev ett nytt namn för många då hon vann en plats i Salomon Freeski TV:s tävling Dream Trip där hon valde att åka på sin drömresa till Gulmarg i Kashmir – i gränslandet mellan Indien och Pakistan.

Vi pratar om hennes uppväxt i Haninge och hur hon tillsammans med familjen kom in på skidpåret. Om familjeresor till fjällen, första gången i Alperna och då hon kom i kontakt med “säsongare” för första gången. Om att upptäcka åkningen utanför pisten och om all den inspiration som hon fått från Shades of Winter och den stora förebilden Matilda Rapaport.

Om sökandet efter vad man ska bli när man blir stor, om hennes tre hela säsonger i St Anton och om det där samtalet från Mike Douglas på Salomon.

Lovisa har även plåtats för omslaget till Åka Skidor, som även röstades fram som snyggaste omslaget för säsongen 18/19, och en bild från samma fotograf hamnade även på liftkort till Whitewater i Kanada.

Missa inte heller intervjun med Lovisa i A Skier’s Podcast där hon berättar mer i detalj om sin resa till Kashmir.

Har ni inte sett filmen? Se den! Har ni redan sett den? Se den igen!

Husky spelas in i samarbete med Naturkompaniet.

Originalfoto © Sean Armstrong

Missa inte heller avsnittet med Matilda Rapaport, InspireUsEmma Dahlström eller min intervju med Gabriella Edebo.

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone. Ni kan även lyssna på Husky direkt i Spotify.

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.