Avsnitt 231: “Liv och död i bergen”, en djupdykning i arkiven.

Husky omslag 2.001

Jag försöker tänka att det kan vara nyttigt för oss alla att stanna upp en stund just nu. Vi vet alla att vi inte ska resa, så det faller sig naturligt att istället se på vad som finns omkring oss – men kanske även vad som finns inom oss. Eller bakom oss.

Så blir det för mig iallafall när det kommer till jobbet med Husky.

Podden passerade ju nyligen sjuårsstrecket och det, i kombination med den lockdown som världen har hamnat i, tog ju jag tillfället i akt att gräva i arkiven.

I det förra avsnittet tog jag mig an uppgiften att skissa upp den karta som Husky kom att röra sig inom – och jag identifierade ju även ”spindeln i nätet”, alltså den person som verkar stå i centrum och knyta samman så många av de trådar som jag har kommit att följa upp under åren.

Inte helt överraskande så visade sig den personen vara Erik Ahlström.

Och vi kommer att fortsätta lite där vi slutade, med Erik, och en person som nämndes då Erik pratade om Keb Classic, nämligen bergsguiden Anders Bergvall.

Med min intervju med Anders, inspelad på bryggan till M/S Origo, som utgångspunkt knyter jag an till ett antal gamla inspelningar från 2013 och 2014 som alla har en passion till berg som gemensam nämnare.

Det handlar om människor som valt att följa sin kärlek till berg – oavsett var denna kärlek har tagit dom. Till både liv och tragedi.

Avsnittet har jag valt att kalla ”Liv och död i bergen”.

I avsnittet får ni, utöver Anders Bergwall, höra delar av mina intervjuer med Ninis Rosqvist, Andreas Fransson, Sverre Liliequist, Kaj Zackrisson, Matilda Rapaport och Renata Chlumska.

Tack till Naturkompaniet som gör denna podd möjlig.

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone. Ni kan även lyssna på Husky direkt i Spotify.

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.