Avsnitt 230: Sjuårsjubileum och jakten på “spindeln i nätet”!

Foto 2020-03-24 21 19 20

Jag publicerar detta avsnitt torsdag den 26 mars 2020 – exakt sju år efter att det allra första avsnittet av podcasten Husky lades ut för lyssning på nätet. Efter åratal av tankar att jag borde göra något av “arkivet” har jag äntligen börjat lägga pussel och utreda allt som jag spelat in – och det är hur kul som helst!

Jag är ganska säker att jag skrivit om just detta tidigare, men den första gången som en podd läggs ut så brukar man registrera kanalen hos iTunes för att den ska göras tillgänglig för fler plattformar. Det kan ta mellan ett eller fler dygn innan den passerat någon slags kontroll så man vet aldrig riktigt exakt tidpunkt då den trillar genom alla filter.

Men jag bodde i en liten lägenhet på Lilla Essingen då och minns hur jag uppdaterade iTunes i min mobil som en galning det där första dygnet – ivrig på att få se hela det här projektet ta form. Så vaknade jag plötsligt en natt, gissar att klockan var omkring tre på natten. Jag kollade mobilen, gick in på iTunes och där var det nu och en resa hade påbörjats utan att jag vid den tidpunkten anade var resan skulle ta mig.

Nu sitter jag med hundratals inspelade timmar på två hårddiskar, min kontaktlistor och vänskapskretsar har berikats med kreativa, fria, modiga och inspirerande förebilder som jag bara för några år sedan skulle ha kallat ouppnåeliga idoler.

Lite skämtsamt så förhåller jag mig till det här avsnitt som en slags kriminalare – en utredare. Jag började gå igenom avsnitten helt förutsättningslöst, men ganska snart började jag märka av en mängd gemensamma nämnare med det som jag lyssnade på. Ett mönster började framträda, ett nätverk som kom att bygga upp den spelplan som podcasten Husky har kommit att röra sig inom. Och i mitten av detta nätverk sitter en person…i avsnittet avslöjas vem.

Tack för alla dessa år och alla som har lyssnat. I mina mest osvenska och skrytsamma ögonblick tänker jag att jag med podcasten Husky har bidragit till att ge svenskt friluftsliv en röst. Men som bekant är en röst inte till någon nytta om det inte finns öron som lyssnar – så ni är alla precis lika viktiga som allt annat.

För alla nostalgiska historieintresserade så finns det en längre berättelse i tre delar om hur och varför jag startade Husky.

Tack till Naturkompaniet som gör denna podd möjlig.

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone. Ni kan även lyssna på Husky direkt i Spotify.

 

Categories: Uncategorized

1 reply »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.