Avsnitt 193, Carina Ahlqvist!

Enlight762

“Det finns ju många möjligheter att ‘misslyckas’ med att ta sig till toppen – om det nu är poängen – men jag tänker att om man verkligen gör sitt allra bästa, har man verkligen misslyckats då? Jag tycker inte att man ska hålla på med klättring om man inte kan hantera sådant”

2018 års sista inspelning blir 2019 års första.

Jag mötte upp med äventyraren och miljöalpinisten Carina Ahlqvist på Downtown Camper i Stockholm för att få en historia från en person som verkligen har valt att gå sin egen väg – och som dessutom har två födelsedagar.

Carin är uppvuxen i Solna norr om Stockholm och vi pratar om hur hon redan som nioåring började att upptäcka meditation – något som kom att rädda henne många år senare då hon gick i väggen totalt.

Vi pratar om att resa till Afrika som nittonåring, att plantera träd och uppleva ett unikt äventyr tack vare en bra blandning av oräddhet och naivitet.

This slideshow requires JavaScript.

“Jag tog körkort bara för att få köra FN-jeep i Sahara…men nu har jag ju inte gjort det. Än.”

Vi pratar om att bli vuxen, att jobba som konsult på Stureplan samtidigt som hon pluggade på universitet och var ensamstående mamma, om att tänja på sin kapacitet och att slutligen uppleva ett totalt haveri av sin egen hjärna och att få göra en omstart av allt. Om hennes andra födelsedag, om att upptäcka nya upplevelser, om att lära sig av misstag och om att varandet är viktigare än själva görandet.

“Jag frågade några herrar om jag kunde få vandra in i nationalparken och som svarade ‘Yes!’ men sedan förstod jag att de inte pratade engelska utan att de svarade bara så för att vara artiga.”

Vi pratar om att upptäcka de höga bergen, om samarbetet med European Space Agency och NASA för att komplettera studier från satelliter på resorna till Himalaya, om det mycket konkreta Himalayan Stove Project och om olyckan på Makalu som fick henne att uppleva nya gränser.

Carina har även ett stort event den 24 januari tillsammans med bland annat ESA, NASA och Stockholm Resilience Centre där Carina nu även kan stoltsera med att vara en Climate Reality Leader.

Originalfoto © Carina Ahlqvist

Missa inte heller mina intervjuer med Emma Svensson, Annelie Pompe, David Göttler, Simone Moro, Andreas Fransson eller med Tim Bogdanov.

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone. Ni kan även lyssna på Husky direkt i Spotify.

logga

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.