Avsnitt 162, Erik Blomberg på Tierra!

Fil 2017-12-20 12 54 27

“När vi gick i gymnasiet fick man åka till KTH för att titta på de olika utbildningarna, och utanför materialteknik stod en mountainbike i kolfiber. Då var valet liksom redan gjort för mig: där ska jag gå!”

Årets första avsnitt blir en lång och ganska djupdykande intervju om om kreativitet och nyfikenhet med Tierras produktutvecklingschef Erik Blomberg.

Erik och Tierra hamnade på min radar då de lanserade helt biobaserade kläder som vi kommer att prata mer om under intervjun.

Vi pratar om Eriks uppväxt och om att drömma sig bort i kataloger, om karriärval och drömmar om äventyr. Om segling och om hur Erik upptäckte klättring, alpinism och toppturer. Om att sy egna friluftskläder på symaskiner, om att jobba med sin passion, om trender och framtiden inom klädesindustrin, om Tierras driv, historia och processen bakom att tillverka helt biobaserade kläder.

Vi nämner även podden On the Wind som görs av min vän Andy Schell som även driver företaget 59 North Sailing. Andys podd är ett måste för alla segelintresserade.

Gillar du denna intervju tycker jag att du även ska lyssna på min intervju med Jesper och Malin på Houdini, med Bo Hilleberg, med Fjällrävens CSR ansvarige Christiane Dolva eller med Houdinis VD Eva Karlsson.

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone.

NGE_Logotype_RGB

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.