Avsnitt 206, om vandringens positiva effekter med Mikael Mattsson och Naturkompaniet!

Husky omslag.001 (kopia)

Att vandring börjar ta sig in i allt från catwalks till dagspressen och morgonsofforna  har nog inte undgått någon: börjar vandring bli det nya golf?

Utöver att vandring är en fantastisk upplevelse börjar man nu även prata om att vandring, även kortare turer, kan ge dig bland annat lägre stressnivå, bättre syreupptagning, sänkt blodtryck och ökad fettförbränning.

Tillsammans med Naturkompaniet bokades ett samtal med Idrottsfysiologen Mikael Mattsson inför publik på Naturkompaniets butik på Kungsgatan 4 i Stockholm.

Mikael är en gammal vän till mig och min intervju med honom från 2013 var faktiskt den allra första som jag spelade in för Husky.

Så för alla som inte hade möjlighet att komma på vårt frukostsamtal hos Naturkompaniet kommer här hela intervjun som podd.

Hör Mikael berätta om exakt vad som händer med vår kropp, vår hjärna, vår balans och våra muskler då vi lämnar det vanliga platta underlaget och ger oss in i obanad terräng – kanske även med tung packning på ryggen.

Hur kan detta påverka vår intelligens? Vad händer med våra fettreserver under en lång vandring över flera dagar? Hur kan vi jämföra detta med löpning? Vad säger den faktiska forskningen?

Missa inte heller den nya Facebookgruppen Podcasten Husky: Lyssningar & upplevelser där ni kan komma med feedback på avsnitt, på podden och kanske tipsa och inspirera andra till er bästa vandring!

Originalfoton © Naturkompaniet

Missa inte heller avsnittet med Micke Mattsson, med Linda Åkerberg, Helena Olmås eller med Lina Hallebratt.

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone. Ni kan även lyssna på Husky direkt i Spotify.

Categories: Uncategorized

2 replies »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.