Avsnitt 205, Åre Sessions Breakfast Talks del 3, Tom-Oliver tog tåget till Japan!

Husky omslag.002

”Jag känner väl att jag har inte mer eller mindre rätt till jorden än någon annan varelse eller människa – då blir det väldigt starkt och personligt då jag kan känna att jag lever i symbios med resten av världen”

Den tredje och sista intervjun inspelad under Åre Sessions Breakfast Talks Powered by Oatly är med skidåkaren, företagaren och äppelodlaren Tom-Oliver Hedvall.

De flesta känner nog till honom från skidåkningen där han har varit en stor profil i många år tack vare tävlingar, medverkande i bland annat Free Radicals och inte minst då han är ett av namnen bakom CMD Skis.

Men i vintras fick han även välförtjänt mycket uppmärksamhet för ett ganska omfattande projekt där han tillsammans med ett gäng vänner med hjälp av färja, tåg och transsibiriska järnvägen tog sig hela vägen till Japan med ett minnesvärt stopp för Sibiriens bästa puderåkning tillsammans med Sibiriens egen Jeremy Jones.

Och det är om just denna tågresa som vi kommer att prata om under intervjun.

“Vår ryska guide sa till oss att ’ja vi kan åka till den vanliga skidorten, eller så åker ni med mig tre timmar med tåget ut i skogen, så hoppar vi av och bor i en stuga mitt ute i ingenstans så ska jag visa er den bästa åkningen i hela Ryssland.”

Vi pratar även en del om hans uppväxt, varför det inte var så konstigt att han levt ett liv på skidor och om vinster i tävlingar som tog honom ut i Europa. Om äppelträd i Jämtland, om de två olyckor som förändrade hela hans syn på skidor och livet. Om att spendera ett helt år i ett mörkt rum och om tågresan till Hunddalen som öppnade upp för nästa stora mål: Japan.

Missa inte heller den nya Facebookgruppen Podcasten Husky: Lyssningar & upplevelser där ni kan komma med feedback på avsnitt, på podden och kanske tipsa och inspirera andra till era bästa tågresor!

Originalfoton © Åre Sessions / Tom-Oliver Hedvall

Missa inte heller avsnitten från förra årets Åre Session Breakfast Talks eller panelsamtalet med hållbarhetsansvariga från Haglöfs, Houdini, Peak Performance och Fjällräven.

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone. Ni kan även lyssna på Husky direkt i Spotify.

BreakfastTalks-70cm_Rityta 1[2]

Categories: Uncategorized

1 reply »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.