Avsnitt 204, Åre Sessions Breakfast Talks del 2: Portionen under tian!

Husky omslag.001

”Jag har alltid känt en stark ovilja mot det här ekorrhjulet som tar ett strypgrepp på en – där vi bara ska tjäna pengar och sedan konsumera även om man egentligen inte vill det. Normen är att konsumera och ibland måste man försvara att man vill vara sparsam.”

I den andra av tre intervjuer inspelade under Åre Sessions Breakfast Talks Powered by Oatly träffar jag Hanna Olvenmark som är personen bakom den oerhört framgångsrika boken, Instagramkontot och hemsidan Portionen under tian.

Mottot för sidan är “bra mat för dig, din plånbok och planeten” och det är omkring detta som vårt samtal kretsar.

Utöver mat och kost så brinner Hanna för naturen och för friluftsliv – något som faktiskt kom att spela en avgörande roll för hennes mål med Portionen under tian.

”När jag var tonåring läste jag att vegetarisk mat var bättre för miljön – och eftersom jag kände en sådan stark kärlek till skogen och att den kunde förstöras på grund av att vi levde som vi gjorde så blev det en väldigt jobbig tanke för mig.”

Vi pratar givetvis en del mat, men också drivkrafter för förändring och hur en smartare matplanering kan förändra livet på mer än ett vis. Vi pratar om ifrågasättandet av köttnormen, om utefrukostar och hur du på ett enkelt vis kan blanda in natur och friluftsliv med dina frukost- och middagsrutiner.

Intervjun med Hanna var verkligen otroligt kul att göra – dels för att den egentligen var ganska oväntad givet mina tidigare gäster – men även eftersom hennes budskap är så kristallklart vettigt. Hon lyckas också presentera sina tankar på ett väldig odramatiskt vis utan att skriva någon på näsan eller att sätta sig på höga hästar. Jag hoppas därför att det blir många som lyssnar på detta avsnitt.

Missa inte heller boken “Portionen under tian” – bra present till dig eller någon annan!

Originalfoton © Åre Sessions / Portionen under tian

Missa inte heller den första av årets Breakfast Talks, med Niklas Kämpargård eller panelsamtalet med de hållbarhetsansvariga från Haglöfs, Houdini, Peak Performance och Fjällräven.

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone. Ni kan även lyssna på Husky direkt i Spotify.

BreakfastTalks-70cm_Rityta 1[2]

Categories: Uncategorized

1 reply »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.