Avsnitt 200, kris och beredskap med Niklas Kämpargård!

Husky omslag.001 (kopia)“Jag är inte särskilt rädd eller lättskrämd, men jag tycker inte om den hårda attityd som finns i samhället idag. Att vi i vår del av världen tar demokrati för givet eller att vi fokuserar på frågor som är väldigt svåra för oss att påverka. Men det som gör mig glad är att det finns en nyfikenhet, ett engagemang och en vilja att lära sig. Vi skulle alla må bra av att djupandas ibland och tänka att det är nog inte så farligt – men vi behöver lära oss att planera mycket bättre.”

Jag har drivit den här podden i över sex år nu och efter alla hundratals intervjuer så borde ju en och annan tanke om gemensamma nämnare utkristallisera sig.

Niklas Kämpargård är ett mycket bra exempel på en utav alla dessa gemensamma nämnare: strävan efter att kunna ta hand om sig själv.

Detta blir ett långt samtal som hoppar mellan olika begrepp och beskrivningar men som egentligen alla kan kopplas till samma punkt. Oavsett om vi pratar prepping, bushcraft, självförsörjning eller krisberedskap så menar man kunskap och tillförsikt att klara sig genom prövningar, vedermödor eller helt enkelt när saker inte alltid går som planerat.

Om man vill prata med någon om just detta så är Niklas Kämpargård ett mycket bra alternativ: han är uppvuxen på en bondgård, han har undervisat i överlevnad sedan han var i tonåren och han har gett ut ett flertal böcker om allt från odling, självhushåll till krisberedskap. med böcker som Lev som en bonde, Bondens skafferi, Resa med barn, Den giftfria trädgården och inte minst den senaste Krishandboken är Niklas minst sagt en auktoritet inom detta ämne.

This slideshow requires JavaScript.

Niklas har dessutom erfarenhet av att jobba i utlandsinsatser på plats efter naturkatastrofer och krig. Allt detta och mer avhandlas i den långa intervjun med Niklas Kämpargård.

Krishandboken finns att köpa hos Naturkompaniet.

Niklas är även med i den nystartade podden Beredsam där han, tillsammans med Herman Geijer och Anna Maria Stawreberg, kommer att prata om just krisberedskap i några avsnitt framöver – rekommenderas varmt!

*    *    *

Herman Geijer står även bakom det sommarprat som vi nämner i avsnittet – detta är något som jag varmt rekommenderar alla att lyssna på om ni inte redan har det.

Podcasten Husky spelas in i samarbete med Naturkompaniet.

Originalfoton © Niklas Kämpargård

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone. Ni kan även lyssna på Husky direkt i Spotify.

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.