Avsnitt 201, om Pacific Crest Trail med Linda Åkerberg!

Husky omslag.001

“Jag får gåshud bara jag berättar detta – men när jag fick skjuts på väg tillbaka till LA åkte vi förbi den Mexikanska gränsen och det monument som markerar starten på Pacific Crest Trail. Jag hade haft det i tankarna att jag verkligen ville göra det – och där och då förstod jag att inom ett år så kommer jag starta precis här.”

För Linda Åkerberg blev de första upplevelserna av att bo i tält då hon reste runt på musikfestivaler som fotograf.

Idag är hon personen bakom Wilderness Stories och det nya initiativet The Mountain Community tillsammans med bland annat Emma Svensson.

Efter att ha jobbat som fotograf inom musikbranschen under många år kom en vändning då Linda såg trailern för den nu ganska kända filmen Wild med Reese Witherspoon.

Photographer Linda Åkerberg

I filmen vandrar huvudpersonen längs med den 4 270 kilometer långa ikoniska vandringsleden the Pacific Crest Trail – samma led som Linda kom att vandra.

Vi pratar om hennes uppväxt, hur hon gick från ointresserad av friluftsliv till att med hjälp av en gammal husbil började att älska det rotlösa livet längs med vägen. Om att bo bakom en folkpark tillsammans med ett gäng musiker, om resor och möten som förändrar och om att för första gången få sätta foten på vandringsleden som skulle förändra hennes liv.

Vi pratar om hennes vandringsgäng “the Sloths”, vi pratar tips och tankar inför den episkt långa vandringen längs med PCT, vi pratar om att få pizza och godsaker från så kallade “Trail Angels” och om att inte underskatta möjligheterna som kan komma av en livskris.

Photographer Linda Åkerberg

“Jag var nog på en plats i livet där jag kunde bli lite omtumlad – och så en dag då jag scrollade mig genom Facebookflödet så dök det en trailer upp för en film som heter ‘Wild’ och jag tror att bara av att se trailern så var det verkligen: wow”

Vi pratar om varför de nu startar The Mountain Community, om det projekt hon ska sjösätta i sommarsverige och hur hon vill inspirera och inte minst om det superfina projektet Paddla för Musikhjälpen.

Photographer Linda Åkerberg

*    *    *

angeliqa-hr-foto-louise-forslycke-garbergs-1

Avsnittet tillägnas den fantastiska Angeliqa Mejstedt som har lämnat oss alldeles för tidigt och som lämnat ett stort tomrum bakom sig.

 

*    *    *

Podcasten Husky spelas in i samarbete med Naturkompaniet.

Originalfoton © Linda Åkerberg

Missa inte heller avsnittet med Lina Hallebratt, Emma Svensson, Tim Bogdanov eller med Claes Grundsten.

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone. Ni kan även lyssna på Husky direkt i Spotify.

Categories: Uncategorized

1 reply »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.