Avsnitt 202, David Ekelund och historien om Icebug!

Husky omslag.001

”När vi startade detta på ett mer strukturerat sätt trodde vi att alla andra låg så mycket längre fram än oss men det märkte vi snabbt att de verkligen inte var – och det var ju egentligen ganska deppigt. Vi ställer generellt sätt de största kraven mot de fabriker som vi jobbar med, men vi är väldigt öppna och försöker dela med oss av kunskap och försöker att få fler att ansluta sig till våra krav”

I Sverige är vi nästan bortskämda med starka varumärken som inte bara gör slitstarka produkter för att njuta av vår natur – utan som även tar sitt ansvar för de fotspår som konsumtion tveklöst lämnar på vår planet.

Det senaste varumärket att få in en mycket tung utmärkelse för sitt miljöarbete är det Göteborgsbaserade företaget Icebug.

Jag tog tåget ned för att möta upp med företagets VD och medgrundare David Ekelund för att få höra storyn bakom företaget och inte minst få höra varför just Icebug blivit uppmärksammade av självaste FN då de blev världens första skoföretag inom Outdoorbranschen att redovisa klimatpositiva koldioxidavtryck.

Hör om Davids uppväxt med föräldrar som på olika vis var extremt verksamma i den pyrande svenska friluftsbranschen, om en mamma som designade och bland annat grundade det ikoniska märket “Hang Ten”.

Om synen på företagande, om journalistik och Janne Josefsson, om att ta ansvar som företag, om amerikanska annonser för “dynamiska dubbar” och inte minst om “the million dollar project”…

07d31bb5-374e-4d48-8438-44b21baa4575

Podcasten Husky spelas in i samarbete med Naturkompaniet.

Originalfoton © Icebug

Missa inte heller avsnittet med Eva Karlsson, Bo Hilleberg, Entreprenöravsnittet eller min intervju med Gary Fisher.

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone. Ni kan även lyssna på Husky direkt i Spotify.

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.