Avsnitt 174, Jens Assur!

Foto 2018-05-21 21 04 38

“Personligen så är jag väldigt förtjust i väder. Jag gillar när det regnar, jag gillar när det snöar och jag gillar när det blåser – jag tycker om att känna vinden i ansiktet.”

Första gången som jag kom i kontakt med Jens Assur var då Naturkompaniet bjöd sina medlemmar på förhandsvisning av hans senaste film Korparna. Inne i butiken på Sveavägen ledde jag en kortare frågestund med Jens innan visningen.

Jens hade jag redan koll på, men hade inte förstått vilken friluftsjäl han var. Efter att sedan ha följt hans fantastiska Instagramkonto uppenbarade sig en skidåkande hardcorefiskare som jag blev mer och mer nyfiken på. Bokning för intervju inför publik på Downtown Camper blev ett måste.

Vi pratar om hans barndom och uppväxt på hotellet vid Stora Blåsjön i norra Jämtland, om att ha kunnat åka skidor sedan han kunde lära sig gå. Om kärleken och besattheten av fisket, om att växa upp på en gård med en tam räv och en get som bastat med självaste Olof Palme.

“Känner man sig hemma i naturen blir världen oändligt stor.”

Vi pratar lite om filmen Korparna som nominerades till inte mindre än sju Guldbaggar, vi pratar om att exponera sig för risker och för naturens element. Om nyfikenhet, drivkraften att berätta en historia och att som tjugoåring resa runt Asien och Afrika för att med kamera i hand dokumentera kamp och konflikt.

Vi pratar om att resa med familjen till Namibia, om att skapa friluftsintresserade barn och vikten av att tälta med familjen.

“Innan resan till Namibia så hade jag nog ett ögonblick då jag insåg att det finns nittio ormarter i landet varav tjugo är dödliga, så det här var kanske inte en bra idé”

Missa inte heller att läsa mer om Jens, och se hans bilder, i två artiklar i Naturkompaniets medlemstidning 365: i avsnitt 4 från 2017 samt avsnitt 1 från 2018.

Podcasten Husky spelas in med stöd från Naturkompaniet.

Gillar ni detta avsnitt kan ni även lyssna på min intervju med fotografen Emma Svensson, med Mattias Fredriksson eller med Claes Grundsten.

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone.

logga

Categories: Uncategorized

1 reply »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.