Avsnitt 214, Johanna Nygård!

Husky omslag.001

“Jag kommer fortfarande ihåg hur jag satt i första gondolen på väg upp och hur jag försökte ta in omgivningen. Någonstans där så kände jag hur jag kom hem till mig själv och frågade mig själv om det inte var det här som jag egentligen ville göra. Jag hade inte jobbar så länge på den reklambyrå som jag var på då – men ibland behöver man inte uttrycka hur man känner: det bara syns. Det var flera som sa till mig att jag borde säga upp mig och köra en säsong istället…”

Följ med i historien om hur Modiga Johanna föddes!

Johanna Nygård är född och uppvuxen i Umeå. Trots att hon spenderade många år med en mycket seriös och omfattande satsning på innebandy så blev det till slut berg och skidåkning som kom att bli den väg som skapade hennes liv och person.

För några år sedan skapade Johanna Outdoorbyrån Systrar i Bergen – och det var genom detta kom jag kom i kontakt med henne första gången.

Vi har ett långt samtal som fokuserar väldigt mycket på skapande, entreprenörsskap och hur hon har upplevt att omsätta en idé formad kring en passion till ett konkret företag och verksamhet som nu utgör hennes arbete.

Efter en skidresa till Schweiz med den reklambyrå i Stockholm som Johanna på väcktes en hunger efter ett liv bland bergen. Men hon hittade inte de kurser och de resor som hon egentligen ville åka på och som den utbildade kommunikatör hon är började hon inte bara att analysera marknaden utan även skissa på en helt ny produkt.

Vi pratar om Engelberg, om att upptäcka ett hem i Monte Rosa, om att upptäcka att merparten av hennes skidåkande vänner var killar och att inte känna igen sig i den marknadskommunikation som alla skidresor använde sig av.

Originalfoto © Maja Tekla, när Johanna poserar framför favoritberget Hahnen i Engelberg.

Missa inte heller avsnittet med Matilda Rapaport, Jackie Paaso eller med Gabriella Edebo.

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone. Ni kan även lyssna på Husky direkt i Spotify.

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.