Avsnitt 208, “And The Revolution” med cykelinspiratören Tobias Adolfsson!

Husky omslag.001

“Vi hade varit och sett Prince på Way Out West och hans kompband heter ju Revolution – då sa vi det till varandra att det är ju exakt det som vi vill bli: vi vill bli cyklisternas kompband och det var så ATR föddes.”

Tobias Adolfsson och cykelkonceptet ATR – And The Revolution, har funnit på min radar under en ganska lång tid och det hela aktualiserades än mer då Downtown Camper valde att ha ett gäng med cyklar från ATR ståendes hos sig för att gästerna ska kunna upptäcka stan.

När de i vintras drog igång en superspännande crowdfundingkampanj för att sprida konceptet utanför Stockholm blev jag än mer intresserad och en intervju började planeras.

Min tanke var dock att Tobias var ganska mycket mer urban än mina flesta andra gäster – och det skulle visa sig var både sant och falskt. Tobias är dock en stor och inflytelserik profil inom svensk cykling och har varit med under en stor del av resan som modern cykling och MTB har gjort i Sverige – därför känns avsnittet och Tobias historia helt given.

Vi pratar om hans uppväxt i en motorintresserad familj utanför Umeå, om då han byggde sin egen snowboard, starka minnen av hans allra första cykel och hans första BMX.

Om då han startade cykelbutik och cykelbudsfirma i Umeå och att drivas av en irritation över att folk inte fattade hur bra cykling var. Om hur han saknade ett genuint community inom svensk cykling – främst hos cykelhandlarna – och om varför han känner sig mer som kulturbärare än cykelhandlare.

“Jag har nog alltid känt mig mer som en kulturbärare än en cyklist eller aktivist – jag står nog mer mitt mellan prylen och politiken så att säga”

Vi pratar om flytten till Stockholm, om att bygga nätverk av ATR-butiker genom crowdfunding och hur de kom på att de skulle vara världens bästa kompband för alla cyklister.

Originalfoton © And The Revolution / Henrik Rådmark

Missa inte heller avsnittet med Gary Fisher, det gamla cykelavsnittet eller min intervju med Isabelle Söderberg.

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone. Ni kan även lyssna på Husky direkt i Spotify.

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.