Avsnitt 212, om Skåneleden!

Husky omslag.001

Skåne är inte det första som jag tänker på när ämnet “vandring” kommer på tal. Men tävlingar som exempelvis Kullamannen skvallrar om att det som många avfärdar som platt och tråkigt egentligen har en hel del drama och upptäckter att bjuda på. Jag blev inbjuden av Region Skåne för att smaka på Skåneleden.

Som så många andra svenskar är jag nog fostrad till att tänka fjäll då man ska planera sin vandring – så denna inbjudan kom som en välkommen utmaning.

Eftersom min fru är uppvuxen i Varberg brukar vi spendera några veckor varje sommar på västkusten med slagläge på Skåneleden. Då vi hade med oss Henry på två år valde ni de närliggande områdena Bjäre- och Kullahalvön där Henry även fick uppleva sin allra första tältnatt.

This slideshow requires JavaScript.

Trots att vi endast skrapade på ytan på vad som väntar längs med Skåneleden så skapade sommarens korta visit ett enormt begär efter mycket, mycket mer. Att boka in några dagars löpning längs med den Skånska västkusten står nu mycket högt på min Bucketlist.

Husky spelas in i samarbete med Naturkompaniet.

Originalfoto © Region Skåne / Stiftelsen Skånska landskap / Aske Jørgensen

Missa inte heller avsnittet om Fjällräven Classic eller om vandringens positiva effekter med Mikael Mattsson.

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone. Ni kan även lyssna på Husky direkt i Spotify.

Categories: Uncategorized

2 replies »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.