Avsnitt sextiofyra, Micke Thorén och en svensk klassiker!

Foto 2014-12-22 10 45 13

“Vi har om fem år tagit ett samhällsansvar kring motion och hälsa. Vi har inte blivit så många fler klassiker per år, för det tror jag inte att vi kan, om det inte händer något med loppen så att de kan ta in mer folk, för procentuellt sätt har vi nog nått taket där. Vi har utvecklat vår Arbetsplatsklassiker med att det ligger ungefär hundra tusen utövare per år, vi håller på att sjösätta en Skolklassiker inför 2015 för alla mellanstadieelever i hela Sverige”

Micke Thorén är en av Sveriges absolut mest meriterade triathleter och tävlade i världseliten på åttio- och nittiotalet, han är även VD för En Svensk Klassiker – det finns med andra ord ingen brist på saker att prata om.

Micke har ett späckat schema då han är i Stockholm men vi lyckades ändå att boka in en timmes intervju då vi pratar om hans tidiga karriär, om modern femkamp, om steget över till triathlon, om den eventuella risken med inflation i distanser på löptävlingar och om hur Klassikern har utvecklats under åren. Om samhällsansvaret bakom Klassikern, om att jämföra Ö till ö med Ironman, om Arbetsplatsklassikern och varför det är bra att ha strumpor då man kör swimrun.

Avsnittet görs i samarbete med Milebreaker och intervjun är inspelad på Clarion Sign i Stockholm.

Originalbilden tillhör Micke Thorén och En Svensk Klassiker.

Lyssna på acast

Ladda ned acast för iPhone och Android

 

1 reply »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.