Husky inleder samarbete med Acast!

acast-scream-2

Från och med 1 september samarbetar jag med det nya svenska företaget Acast!

Läs gärna mer om Acast i pressreleasen från tidigare i år.

För mig känns detta oerhört spännande och som ett mycket viktigt steg för att utveckla mig själv och podcasten. Det är nästan overkligt roligt att driva detta projekt framåt och jag är varje dag tacksam över er som lyssnar och de möjligheter som detta öppnar upp för mig att samla på mig fler historier och inspirerande innehåll. Den största utmaningen och energitjuven är dock finansiering och sponsring – därför blir det nödvändigt för mig att pröva på ett företag som Acast som jag har fullt förtroende för. När ni lyssnar på avsnitten framöver kommer det ibland kunna dyka upp en kortare reklamsnutt, men det kommer att vara i så små doser att ni inte lider.

Istället för att lägga tid på att jaga sponsring kan jag fokusera på innehåll, intervjuer och inte minst det mervärde som Acast erbjuder er lyssnare genom de bilder och länkar som jag kommer att kunna visa för er medan ni lyssnar på avsnitten!

Om ni gillar Husky så hjälper ni mig väldigt mycket genom att ladda ned Acasts app som finns till alla plattformar. Notera att tekniken i skrivande stund fortfarande är i beta, så eventuellt strul kommer att förbättras till den stora releasen i höst.

Tveka aldrig att kontakta mig på magnus@huskypodcast.com om ni har några frågor, funderingar eller önskemål. Ni får även mer än gärna kontakta Acast direkt med feedback på deras spelare – de är oerhört måna om att så många önskemål som möjligt ska tillgodoses.

Tack för att ni lyssnar!

/Magnus

Categories: Uncategorized

4 replies »

 1. Har lyssnat hitintills via apples podcast program och ligger några avsnitt bakom men noterade reklamen nu i dem. Förstår att du vill fokusera på det du gör bäst o du gör det grymt bra så vill gärna stödja, men måste säga att den nya reklamen var rätt irriterande. Fick starka vibbar av dålig tv-reklam. Dels själva ljudbilden i sig ger direkt en känsla av tryck-på-sälj och inte den öppenhet och ärligthet jag förknippar Husky med. Då tycker jag tex Milebreaker reklamen du testade innan var mycket mer rätt. Sedan tycker jag det var synd att reklamen klipper intervjun rätt hårt. Kändes inte som det anpassats utan bara kom in när det inte pratades(dock mitt i ett sammanhang). Men det är kanske saker du kan framföra till Acast?

  Eller en annan idé; du kan inte föra in kortare prylrecensioner av dem du intervjuar tex? Eller för mycket administration att få till det? För mig står Husky och även många andra podcastar för ärlighet och uppriktighet så ett budskap eller en åsikt som kommer den vägen värderar jag bra mycket högre än tex TV-reklam. Men då att lägga in reklam som bryter mot detta i sin design skadar för mig ditt varumärke. Nu vet jag inte vilka möjligheter Acast har att mäta sin reklam, men om du kan få till reklam som matchar Husky i sin design tror jag både du och Acast kommer tjäna mer på det!

  Skall testa via Acast nu så får se hur det verkar.

  • Hej Karl-Petter,

   TACK för din långa och välskrivna kommentar! Samarbetet med acast känns oerhört spännande för mig och är något som jag vill gärna ge lite tid då jag ser betydande möjligheter för mig att göra mer, fler och bredare avsnitt.

   Den största utmaningen för mig är att få det hela att gå ihop ekonomiskt, och de alternativ som jag har är reklam som genom acast eller sponsorer som går in på ett eller flera avsnitt. I den bästa av världar skulle jag kunna hantera allting själv och få en jämn summa för varje avsnitt utan att behöva anpassa mig efter någon eller något. Men arbetet med att dra in sponsring och samarbeten är oerhört tids- och energikrävande. Mailar, påminner, ringer, inväntar, avvaktar, tjatar och planerar. Väldigt ofta slutar det i noll och mycket av min energi, tid och humör påverkas oerhört negativt och detta går givetvis ut över arbetet med intervjuerna och mitt extrajobb vid sidan om. Då Husky är en person måste jag rationalisera och framförallt pröva nya vägar och se var de leder – jag hoppas därför att acast ska kunna leda till att jag kan hålla mer fokus på innehåll och avsnitt istället för att jaga sponsorer. Milebreaker är grymma och där fick vi till något riktigt fint tycker jag, men sådana företag växer inte på träd.

   Ytterligare en fördel som jag ser med acast är det mervärde jag kan skapa med hjälp av deras spelare där jag kan lägga in bilder, länkar och klipp för varje intervju. Att de även lanseras internationellt är något som jag kan få mycket hjälp av då jag vill kunna göra fler intervjuer på engelska. Men ALLA åsikter, tankar och idéer välkomnas, så tveka aldrig på att maila med din åsikter!

   När det gäller typ av reklam tror jag att detta kommer att kunna bli bättre och bättre i takt med att acast växer och de får in fler annonsörer som där med kan placeras ut mer rätt för varje podcasts innehåll. Där har du verkligen en bra poäng.

   Och det där med att reklamen kommer in mitt i vissa meningar och ord kan jag bara ta på mig själv…jag måste gå in i varje avsnitt och korrigera detta, det var en bra påminnelse! 🙂

   Ha det gott, hoppas att du fortsätter att gilla! Tack för din kommentar!

   /M

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.