Avsnitt 242, Protect Our Winters!

“Vi har identifierat att det finns ungefär sextio miljoner skidåkare i Europa och till det kan man ju även lägga utövare av andra friluftsaktiviteter. Av dom är det mer än trettio procent som nyligen har röstat i olika Europeiska val. Eftersom många av dessa inte är de typiska ‘miljökämparna’ så kan vi ha en stor påverkan på politiken om vi lyckas mobilisera bara en andel av dom.”

I slutet av augusti var jag inbjuden till POW Sweden Summit 2020: ett öppet event för alla medlemmar i den nu internationella miljörörelsen Protect Our Winters.

Jag har följt POW:s väg ända ifrån start då ett antal amerikanska skid- och snowboardåkare med Jeremy Jones i spetsen lyckades skapa en rörelse som attraherade sin målgrupp på samma vis som ett vanligt varumärke gjorde det: de skapade ett sammanhang som man instinktivt ville vara en del av.

POW har nu närvaro i tolv länder och sedan i år finns det i Europa en övergripande paraplyorganisation för de åtta Europeiska medlemsländerna som under namnet POW Europe kommer att lyfta ambitionsnivån än mer.

Under helgens möte pratade jag med POW Sveriges ordförande Joel Lundberg och vi bestämde oss snabbt för att göra ett avsnitt där vi presenterar läget 2020 och även bjuder in den nyanställde koordinatorn för POW Europe: svenskättlingen Sören Ronge som bor i Innsbruck.

Under samtalet återkommer vi till nedan bild som beskriver den “Theory of Change” som utarbetats i USA och som bäst beskriver var POW tror att de bäst och mest effektiv kan möta och inspirera folk.

I samtalet hör ni alltså Joel Lundberg, ordförande för POW Sverige, och även Sören Ronge som nu är Europeisk koordinator för POW Europe.

Vi pratar bland annat om deras väg in i rörelsen, lite om de kampanjer POW bedrivit i Sverige och inte minst om den potential och styrka som finns i vårt Outdoor Community.

* * *

Stöd POW Sverige – bli medlem här!

Podcasten Husky spelas in i samarbete med Naturkompaniet.

* * *

Categories: Uncategorized

1 reply »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.