Avsnitt 218, Frida Lind Oja, Linnea Lundkvist och Camp Ripan!

Enlight941

“Vi är inga förvaltare – vi gillar mer när det händer saker. Om vi inte får hitta på nya saker blir det lätt lite tråkigt.”

/ Frida Lind Oja

När jag träffar Frida Lind Oja har hon ganska nyligen sprungit sitt första tiomilslopp. En av många fysiska utmaningar som hon ser fram emot efter intervjun är exempelvis Ultra Interval Challenge där man under ett dygn springer en mil var 3:e timme.

Det här är inte en kvinna som sitter still.

Hon är uppvuxen i Kiruna med föräldrar som drev en av stadens restauranger. Hennes barndom spenderades i skog, fjäll och i familjens ark ute på fjällsjöarnas isar.

Efter att ha pluggat turismvetenskap i Östersund återvände hon till sitt Kiruna då föräldrarna köpt en camping i utkanten av staden. Detta kom att bli det som idag är Camp Ripan.

Hör historien om hur ett av landets mest miljövänliga hotell- och eventcentrum växer fram, hör om återvunnen mat, om att göra matjord i Kiruna, om Tornedalslåset och hur man bygger den perfekta spaanläggningen.

“Jag har nog alltid varit ganska kreativ men att måla har till exempel aldrig varit min grej eftersom jag tycker mycket om att vara ute och då ser man ju så mycket fint som händer där. Och är man ute mycket är det ganska lätt att få det där ögonblicken som är bra.”

/ Linnea Lundqvist

Jag pratar även med Linnea Lundqvist som jobbar tillsammans med Frida på Camp Ripan. Linnea har ett av de finaste Instagramkonton som jag följer och vi pratar om hennes favoritställe på jorden: Vassijaure.

Missa inte artikeln om Linnea i tidningen Fjälljournal.

Originalfoto © Linnea Lundqvist

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone. Ni kan även lyssna på Husky direkt i Spotify.

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.